Şu aralar Apple’ın yeni iPhone modelleri üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığını biliyoruz. iPhone 8 ile birlikte köklü değişiklikler yapacak olan şirket, karşılaştığı bazı teknik sorunları da aşmış gibi görünüyor.
 
Bilindiği üzere Apple, parmak izi okuyucusunu ekranın alt kısmına yerleştirme konusunda önemli sorunlarla karşılaşmıştı. Zira benzer sorunlarla Samsung’ta karşılaşmış ve sonuç olarak parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirmek yerine, arka tarafa kameranın hemen yanına yerleştirmişti. Apple’ın da aynı ezeli rakibi gibi bir hamle yaparak, parmak izi okuyucusunu telefonun arka kısmına logonun hemen alt tarafına yerleştirebileceği iddia ediliyordu.


Fakat son zamanlarda sızdırılan yeni görsel ve raporlar doğrultusunda, Apple’ın bu sorunu tamamen aştığını görüyoruz. Zira geçtiğimiz gün sızdırılan iPhone 8 ön ve arka panelinde de bu durum net bir şekilde gözler önüne seriliyor.
 
Sızdırılan görselde de net bir şekilde görüldüğü üzere, iPhone 8’in arka panelinde herhangi bir parmak izi okuyucu yuvası yer almıyor. Bu da parmak izi okuyucusunun ekranın alt tarafında yerleştirildiği anlamına geliyor.

Bir diğer sızıntı ise iPhone 7s ve 7s Plus ile ilgili. Aynı kaynak, iPhone 7s ve 7s Plus’ın da arka panellerini sızdırmış durumda. Bu panellerin iPhone 7 ve 7 Plus ile aynı olduğunu görüyoruz. Sadece alüminyum alaşım yerine, cam alaşımı tercih edilmiş. Muhtemelen bunun temel sebebi de bu yıl ki modellerde gelecek olan kablosuz şarj özelliğidir.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim