Apple’nın 10. yıla özel üreteceği yeni iPhone modeli merakla bekleniyor. ABD’li teknoloji liderinin eylül ayında tanıtacağı telefonla ilgili sızıntı bilgi ve görüntüler de her geçen gün artıyor.

Sızıntı bilgileriyle ünlü OnLeaks ekibi, bu kez yeni iPhone’un videosunu yayınladı. Videoda telefonun tasarımı net bir şekilde belli oluyor ve yeni iPhone’un bu tasarımla piyasaya çıkmasına artık neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Gördüğümüz üzere telefonun ekran/çerçeve oranı bir hayli büyümüş. Yeni iPhone’da ana ekran tuşunun da yer almadığı görülüyor. Apple’ın ana ekran tuşunu tıpkı Galaxy S8’de olduğu gibi 3D Touch ile çözeceği öngörülüyor.

Diğer taraftan telefonda alt alta konumlandırılan iki kamera bulunuyor. Bu kamera 3 boyutlu video çekimi yapabiliyor. Fakat 1.6 milimlik çıkıntı, kullanıcıların canını sıkacak cinsten görünüyor.

Videoda telefonun ölçüleri şu şekilde görünüyor:

En: 71.03 mm
Boy: 143.5 mm
Derinlik: 7.5 mm (Kamera ile 9.1 mm)

Telefonun ölçülerine baktığımızda, iPhone 7 ile 7 Plus arasında bir değere sahip olacağını söyleyebiliriz. Gelgelelim bunlar sızıntı bilgilerden ibaret. Net bilgilere eylül ayında Apple’ın düzenleyeceği etkinlikte ulaşacağız.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim