Amerika'nın California Eyaleti'nde Eylül ayında tanıtılması planlanan Iphone 8 hakkında gelen sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Apple'ın kendine has görkemli bir lansmanı ile tanıtılacak olan iPhone 8 ile ilgili kullanıcıları yakından ilgilendirecek yeni gelişmeler gelmeye başladı. Bu sayede sızdırılan bu yeni bilgilerle kullanıcıların İphone 8 amiral gemisiyle ilgili akıllarını kurcalayan ve merak ettikleri şeyler giderilecek. Kullanıcıların merak ve ilgiyle beklediği Iphone 8’in sızdırılan yeni özelliklerinin neler olduğuna ilişkin önemli detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

İPHONE 8’İN YENİ SIZDIRILAN ÖZELLİKLERİ:

->Ünlü sızıntı kaynağı Slashleaks tarafından paylaşılan ve kılıf takılmış iPhone 8’e ait olduğu iddia edilen yeni cihaz hakkında ipuçları da barındırıyor. Örneğin sızan görselde dikey konumlandırılmış çift kamera sönsörü dikkat çekiyor.

->iPhone 8 modelinin kablosuz şarj teknolojisiyle geleceği yönündeki iddialar son sızıntılar ile yeniden gündemde yer alıyor. Aynı şekilde iPhone 8'in kablosuz şarj pedine ait olduğu iddia edilen görüntüler sızdırılmış durumda. iPhone 8'de sadece siyah ön şerit var, bu da tek bir renk versiyonunda (siyah) sunulması ihtimalinin yüksek olduğu anlamına geliyor. Cam arka tasarımıyla, Apple için bir ilki olan Qi kablosuz şarj cihazını destekleyecek.

->Ayrıca, ekran boyutunda farklılık yaratmak isteyen Apple, iPhone 8'de büyük bir ihtimalle 'Home' tuşunu da kaldıracak. 'Home' tuşunun kaldırılmasıyla beraber, iPhone 8'de neredeyse çerçevesiz bir ekrana geçileceği iddia ediliyor. Durum böyle olunca da, parmak izi sensörünün yeri merak konusu oluyor.

->Ayrıca, iPhone 8'in bir iris tarayıcıya sahip olabileceği de gelen bilgiler arasında.  Aşağıdaki resim, cihaz için varsayılan bir ekran koruyucusu gösteriyor ve gördüğünüz gibi, iris tarayıcı olmayan bir telefon için çok fazla sensör deliği var. Ancak böyle bir kurulum varsa, bu kesiklerin hepsi mantıklı olacaktır. Bu sistem FaceID olarak adlandırılabilir.

->Apple'ın, iPhone 8'deki parmak izi tarayıcısının, önceki modellerden daha büyük olarak yan tarafa monte edilmiş güç düğmesinin içine yerleştireceği de yeni gelen bilgiler arasında yer alıyor. Görünüşe göre telefonun resmi kılıflarında bu düğme için bir delik yok. Dolayısıyla TouchID'in orada saklanma olasılığı düşük.  Apple'ın parmak izi tarayıcıyı ekran içine entegre etmesi de, beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim