Teknoloji devi Apple bu doğrultuda iPhone 7s'in fiyatı ne kadar, teknik özellikleri neler? ve Türkiye'ye ne zaman gelecek? soruları şu sıralar teknoloji tutkunlarının kafasını kurcalamaya hala devam ediyor. İşte Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 7s ile ilgili meraklılarının soru işaretlerini giderecek tüm bilgiler ve detaylar

Dünyanın en önemli mobil telefon üreticisi Apple'ın iPhone 7s serisi çok konuşulacak. Her geçen sene yenilik üzerine yenilik yapan iPhone serisinin 7s. versiyonu tasarımı ve teknik özellikleriyle yok artık dedirtecek. Peki iPhone 7s ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak ve teknik özellikleri nasıl olacak?

Phone 7s tasarım özellikleri

Cihazın tasarımı noktasında ekranı hariç devrimsel bir yenilik beklenmiyor. Ön yüzeyde önemli değişiklikler beklense de arka tarafa dair detaylı bir beklenti yok. Her zaman olduğu gibi metal gövde yine vazgeçilmez.

7000 serisi dayanıklı alüminyum materyalin tekrar kullanılması bekleniyor. Ancak bu sefer ufak bir farkla. iPhone 4 ve 4s modellerinden bu yana görmediğimiz cam kaplamalı arka yüzey onuncu nesil iPhone modelinde tekrar karşımıza çıkabilir.

iPHONE 7S NE ZAMAN TANITILACAK VE NE KADAR OLACAK?

Amerikan'nın California Eyaleti'nde, Apple'ın kendine has görkemli bir lansmanı ile tanıtılacak olan iPhone 7s'in Türkiye satış fiyatının kaç TL olacağı ise büyük merak konusu. iPhone 7s fiyatıyla ilgili Apple yetkililerinden bir açıklama yapılmamasına karşın iPhone 8 32 GB 3300 TL, 64 GB 3700-3800 TL, 128 GB 4300-4400 256 GB 4900-5000 TL, iPhone 8 Plus 32GB 3850 TL, 128GB 4350 TL ve 256GB 4800TL aralığında olması tahmin ediliyor.

iphone-7s-çıkış-tarihi

iPhone 7s nasıl olacak? – Ekran özellikleri

Ekran konusu iPhone 7s ve 7s Plus modellerini önceki modellerden ciddi ölçüde ayıracak. Çünkü bu sefer ekranda devrimsel yenilikler bekleniyor. İlk beklenti OLED ekran paneline geçiş yapılması.

LCD ekranlara göre daha az yer kaplayan yani daha ince olan OLED paneller aynı zamanda LCD panellere göre daha az güç tüketiyor. Dolayısıyla Apple artık cihaz içerisinde daha fazla yer açmak için OLED ekrana ihtiyaç duyuyor.

Ekran panelinin daha ince olması sebebiyle daha ince çerçevelerle tasarım zenginleştirilebilir. Yani cihazın ekran-gövde oranında ciddi bir artış bekleniyor. “Çerçevesiz ekranlı iPhone” hayalleri sıradaki iPhone modelinde gerçek olabilir.

iPhone 7s donanım özellikleri

Donanım tarafında Apple A11 yongası ilk beklentiler arasında. Apple’ın mobil yongaları için birlikte çalıştığı TSMC firması geçtiğimiz günlerde 10nm FinFET mimarisini duyurdu. Bu çok daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi anlamına gerekiyor.

iphone-7s-türkiye-satış-fiyatı

2 GB RAM’den 3 GB RAM’e geçiş yapılması, ana ekran tuşunun cihazın ön yüzeyinden kaldırılması, kablosuz şarj özelliği, su geçirmeyen yapının daha fazla geliştirilmesi gibi detaylar en önemli ve gerçekçi beklentiler arasında yer alıyor

iPhone 7s çıkış tarihi ve fiyat bilgisi

Apple şimdiye kadar ilk iPhone modeli hariç tüm iPhone cihazlarını yılın ikinci yarısında duyurdu. Son 4 yıldır ise daima Eylül ayını tercih etti. Dolayısıyla yine Eylül ayı işaret edilebilir çünkü en güçlü ihtimal bu. Cihazın satışa çıkacağı tarih ise yine Eylül ayı içerisinde bekleniyor. Sıradaki iPhone modeli Eylül 2017’de karşımıza çıkacak.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim