Huawei üreticisi çıkardığı Mate 10 modeliyle birlikte Apple’a büyük rakip olarak geliyor. Huawei’nin piyasaya süreceği yeni Mate 10 serisi yüksek performans ve kalitesiyle kullanıcısıyla buluşacak. Huawei üreticisi çıkaracağı Mate 10 serisiyle ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar sonrasında adından söz ettirmeye başladı.

iPhone 8 ile aynı anda piyasaya sürülecek Mate 10 ile ilgili olarak Richard Yu şunları söyledi: "Daha güçlü bir ürüne sahip olacağız. Tam ekran görüntü, daha hızlı bir cihaz, daha iyi fotoğraf çekebilme olanağı, daha uzun pil ömrü ve daha birçok özelliğe sahip olan Mate 10, Apple ile rekabet etmemize yardımcı olacak."

Richard Yu’nun yaptığı bu açıklamada piyasaya süreceği yeni Huawei Mate 10 serisiyle, Iphone8’e güçlü rakip olacaklarını açıkça ifade ediyor.

Yine Huawei üreticisi Richard Yu, yaptığı açıklamada çok daha güçlü bir akıllı telefon hazırladıklarını belirtirken, neredeyse çerçevesiz ekran, hızlı şarj, daha iyi fotoğraf yeteneği gibi özelliklerle iPhone 8 ile mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

HUAWEİ MATE 10 TEKNİK ÖZELİKLERİ:

Huawei’nin 10nm sürecinde geliştirilen Kirin 970 yonga setinden faydalanması bekleniyor. Bu yonga setinin performans anlamında Snapdragon 835 ile aynı seviyede olacağı tahmin ediliyor.

Performans için 4 adet Cortex-A75 ve enerji verimliliği için 4 adet Cortex-A55 çekirdeği kullanacak yonga setinde daha güçlü Mali-G72 grafik birimi yer alacak. Huawei, bu sayede pazarda bir ilke imza atmayı amaçlıyor.

Sektörden gelen bilgilere göre Huawei, yeni amiral gemisi Mate 10 modelinde çerçevesiz görünüm sağlayan bir ekran kullanacağı belirtiliyor. Bunun için Japan Display tarafından geliştirilen, 1080×2160 piksel çözünürlüğünde 6 inçlik Full Active LCD paneli ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Telefonun çerçeveleri inanılmaz incelikte olacak. Yan kenarların çok ince hale getirilmesi için Pixel Eyes adı verilen bir teknoloji kullanılıyor. İkinci nesle terfi eden bu teknoloji ince kenarlar yanında daha derin siyahlara imkan tanıyor ve ekranın ıslak elle bile kullanılabilmesini sağlıyor.

Full Active LCD ise yeni bir modülasyon teknolojisi ile alt kenarın da diğer kenarlar kadar ince olmasını sağlıyor. Böylece telefonun genel ölçüleri ile ekran ölçüleri arasındaki fark en aza indirilmiş oluyor.

Yeni modelde zengin gerçeklik desteğinin de arttırılması bekleniyor. Leica imzalı arka çift kamera, 3D algılama teknolojisi ile destekleniyor ve zengin gerçeklik konusunda çok daha gelişmiş uygulamalar ortaya çıkıyor.

HUAWEİ MATE 10 NE ZAMAN PİYASAYA SÜRÜLECEK?

Bloomberg’e konuşan Huawei CEO'su Richard Yu, Mate 10 adını doğruladı ve telefonun eylülde duyurulacağını söyledi. Şirket, eylülde Berlin'de düzenlenecek olan tüketici elektroniği fuarı IFA 2017'de Mate 10'u tanıtabilir.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim