Hewlett-Packard (HP) yaklaşık 100 bin dizüstü bilgisayarı bataryasındaki alev alma tehlikesi nedeniyle geri çağırdı. HP'den yapılan açıklamada, bataryaların aşırı ısınabileceği ve alev alma sonucu yaralanmalara ve yanıklara yol açabileceği belirtildi.
 
Etkilenen ürünlerin Mart 2013 ile Ekim 2016 tarihleri arasında satılan Compaq, Compaq Presario, HP ProBook, Envy ve Pavilion marka dizüstü bilgisayarlar olduğuna dikkat çekildi. Bu bataryaların yedek parça olarak da satıldığı kaydedildi.
 
HP yaklaşık yedi ay önce de 41 bin dizüstü bilgisayar bataryasını geri çağırmıştı. Sony de dizüstü bilgisayarları geri toplama aksiyonundan etkilenmişti.
 
HP müşterilerine çağrıda bulunarak, 2016 yılında bataryalarını kontrol ettirip, pillerin olumsuz durumdan etkilenmediğini tespit ettirenlerin bile dizüstü bilgisayar ve bataryalarını yeniden kontrolden geçirtmeleri gerektiğini duyurdu.
 
Bu bataryaların kullanımına derhal son verilmesi gerektiği vurgulandı. Bu durumda olan müşterilerin pillerinin değiştirileceği belirtildi.
 
ABD Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu'nun verdiği bilgide, hatalı bataryaların Panasonic parçaları ile üretilmiş piller olduğu belirtildi. Lityum-iyon bataryalar alev alma tehlikesi nedeniyle geçmişte de toplatılmıştı.
 
Samsung akıllı telefonu Galaxy Note 7'yi bataryasındaki sorun nedeniyle tamamen piyasadan çekmek zorunda kalmıştı.
Editör: TE Bilisim