Kullanıcılara güvenli, kolay ve hızlı bir şekilde e-posta adresi edinmeleri sağlayan Hotmail, tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Microsoft’un kullanıcılarına sınırsız e-posta deneyimi sunduğu Hotmail adresine giriş yapabilmek için öncelikle üyelik kaydınız olması gerekmektedir. Hotmail’e kaydınızı gerçekleştirdiğiniz taktirde Hotmail hesabı üzerinden gelen kutunuza ulaşarak e-postalarınızı kontrol edebilir, özgürce e-posta gönderip alma olanağı elde edebilirsiniz. Hotmail hesabı oluşturduktan sonra giriş ekranı ile kişisel hesabınıza erişebilme olanağı yakalayıp burada kendi hesabınızı dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

Hotmail e-posta hizmeti deneyiminden yararlanmanız için Hotmail kayıt ve giriş işleminin nasıl gerçekleştirildiğinin bilgisine haberimizde sizin için yer verdik. Aynı zamanda kullanıcılar tarafından en sık sorulan sorular olan; Hotmail şifresi değiştirme, Hotmail hesap silme, Hotmail şifre sıfırlamanın nasıl yapıldığına ilişkin detaylar da bulunmaktadır.

HOTMAİL’E NASIL KAYIT OLUNUR?

1)Öncelikle, mail.live.com veya hotmail.com adresine giriş yapın.

2)Henüz üyeliğiniz bulunmadığı için ‘’Hesap Oluştur’’ butonuna tıklayın.

3)Karşınıza çıkacak formdaki soruları eksiksiz bir şekilde yanıtlayın.

4)Formu doldurduktan sonra son aşama olan en alttaki güvenlik kodunu doğru bir şekilde yazarak Hesap Oluştur butonuna tıklayın.

Tüm bu aşamalardan sonra artık e-posta hesabınız aktif hale geliyor.

AŞAĞIDAKİ LİNK ÜZERİNDEN HOTMAİL HESABI OLUŞTURABİLİRSİNİZ:

HOTMAİL’E NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Hotmail hesabınıza giriş yapabilmek için mutlaka bir kaydınız olması gerekmektedir.

1)Kayıtlı bir e-posta hesabınız ve şifreniz varsa yapmanız gereken şey mail.live.com veya hotmail.com adresine gidin.

2)Karşınıza çıkan boş alandaki e-posta adresi ve şifre bölümünü doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.

*Bilgileri doğru ve şekilde girdiğiniz taktirde giriş işlemi başarıyla gerçekleşecektir ve doğrudan gelen kutusuna yönlendirileceksiniz.

hotmail-sayfası

HOTMAİL SAYFASINA AŞAĞIDAKİ LİNK ARACILIĞIYLA ERİŞEBİLİRSİNİZ:

HOTMAİL HESABI ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

1)Öncelikle, mail.live.com veya hotmail.com adresine giriş yapın.

2)E-posta ve şifre bölümünü doldurun.

3)Karşınıza çıkacak sayfada sağ üst köşede bulunan Dişli(çark) simgesine tıklayın.

4)Açılan kişisel sayfanızın sağ üst kısmında bulunan logoya tıklayın, hemen ardından açılan menüde bulunan ‘’Hesabı Görüntüle’’ yazan yeri tıklayın.

5)Karşınıza gelen sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Güvenlik ve Gizlilik” bölümüne tıklayın.

6)Ardından açılan sayfadaki ‘’Parola Değiştir’e tıklayın.

7)Değişikliği yapmak için 2.email veya telefona gelecek kodu girip sonrasında ‘’Kod Gönder’’ seçeneğine tıklayın. Böylece girdiğiniz e-posta adresine veya telefona otomatik olarak bir kod numarası gönderilecek.

8)Başka bir tarayıcı sayfasını açıp ikinci e-posta hesabınıza giriş yapın ve bu kodu alarak tekrar gösterilen sayfaya gelin ve bu defa “Kodum var” yazan linke tıklayın.

9)Açılacak olan sayfadaki kutuya kodu yazın ve ‘’Gönder’’ butonuna tıklayın.

10)Eğer ikinci e-posta adresinizi artık kullanmıyorsanız, şifresini unuttuysanız veya hesabı sildiyseniz, üst taraftaki kutuya tıklayarak açılan menüden ‘’Bende Bunlardan Hiçbiri Yok’’ seçeneğine tıklayın.

11)Böylece sizi yönlendireceği sayfada ‘’Hesap kurtarma kodunuz var mı?’’ diye soracaktır. Hayır diyerek geçin.

12)Sonrasında açılacak ekranda form sayfası karşınıza gelecektir. Hotmail hesabınız için daha önceden doğrulamış olduğunuz telefon numarasını buraya yazın ve ‘’İleri’’ butonuna tıklayın. Böylece telefonunuza SMS ile bir doğrulama kodu gelecektir.

13)Burada ‘’Parola Değiştir’’ seçeneğine tıklayın.

14)Bu sayfada en üstteki kutucuğa ‘’Mevcut Şifrenizi’’ yani eski şifrenizi yazın. Altındaki değiştirmek istediğiniz ‘’Yeni Parolayı Yazın’’ ve en alttaki kutucuğa bu yeni parolayı tekrar yazın.

15)Son olarak en alttaki ‘’Kaydet’’ butonuna tıklayın.

HOTMAİL HESABI NASIL SİLİNİR?

1)İlk olarak mail.live.com veya hotmail.com adreslerinden Hotmail hesabınıza giriş yapıyoruz.

2)Hesabınızı silmek için aşağıdaki linke tıklayın. Açılacak sayfada, hesap güvenliğini doğrulamak amacı ile sizden güvenlik teyidi istenecektir.

3)Eğer cep telefonu onayınız var ise cep telefonuna, ikincil mail hesabı var ise ikincil mail hesabınıza 7 haneli güvenlik kodu gelecektir. Gelecek olan bu güvenlik kodunu belirtilen alana girin.

4)Güvenlik teyidi yapıldıktan sonra, İleri butonuna tıklayarak hesabı silme işlemine devam edin.

5)Microsoft size bu uyarıları onaylamanızı ve hesabınızı neden kapatmak istediğinizi yanıtlamanızı isteyecek. İstenilen işlemleri yaparak, ‘’Hesabı Kapatılmak Üzere İşaretle’’ butonuna tıklayarak Hotmail hesabı silme işlemini gerçekleştirin.

6)Son karşılaşacağınız sayfada, Microsoft hesabın hangi tarihe kadar dondurulacağından bahsedecek. ‘’Bitti’’ butonuna basarak bu sayfadan ayrılıp hesabı silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

hotmail-kayıt-olma

HOTMAİL ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

1)İlk olarak, https://account.live.com/resetpassword.aspx?mkt=tr-tr adresine gidin.

2)’’Parolamı Unuttum’’ seçeneğini tıkladıktan sonra gelen sayfadaki istenilen bilgileri doldurun ve ‘’Güvenlik Kodunu’’ girin.

3)’’İleri’’ butonuna tıkladıktan sonra kayıt olurken girmiş olduğunuz bilgileri yazacağınız bir sayfa açılacak. Buradaki bilgileri doldurarak İkinci Mail Adresinizi yazın ve bu adrese gönderilen linkten şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

4)İkincil mail adresinizi unuttuysanız veya ikinci mail adresine sahip değilseniz SMS Seçeneğini de kullanabilirsiniz. Telefonunuza SMS aracılığıyla gönderilen kod sayesinde de şifrenizi sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

5)Bunların hiçbirine sahip değilseniz Son Seçeneği tıklayın. İletişim Mailinizi yazdıktan sonra size gelen formu doldurmanız istenecek. Bilgileri doğru olarak yazarsanız şifrenizi sıfırlama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim