Sega efsaneleşmiş en iyi retro oyunlarından bazılarını akıllı telefonlar için sunuyor. Şirket, hem iOS hem de Android'de yer alacak olan klasik oyunların bulunduğu Sega Forever hizmetini duyurdu.

Her oyun ücretsiz olarak sunulacak ama ekranda çıkacak reklamları kapatmak için 1,99 doları ödemeniz gerekecek. Yeni hizmet çerçevesinde bulut kayıt, Bluetooth kontrol cihaz desteği ve çevrimiçi sıralama gibi günümüzün standart oyun özellikleri yer alacak, oyunlar çevrimdışı da oynanabilecek.

Lansmanda daha önce iOS ve Android’de gördüğümüz Sonic the Hedgehog dışında Comix Zone, bir dönemin efsane oyunlarından Altered Beast ve benzer şekilde dikkat çeken yapımlardan Kid Chameleon ve Phantasy Star II dahil olmak üzere beş Sega Genesis oyunu yer alıyor.  

Sega Forever koleksiyonunun zaman içinde genişleyeceğini belirten şirket yetkilileri böylece oyunları orijinal haliyle modern çağın kullanıcılarına akıllı telefonları üzerinden ulaştırmış olacak.

Duyurulan ilk 5 oyunu takiben gelecek oyunlar iki haftada bir hizmete eklenecek. İlk Sega Forever oyunların bugün iPhone ve iPad için AppStore’da ve Android cihazlar için Google Play’de yer alması bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim