Google, Android işletim sistemine Oreo kod adıyla dahil ettiği Android O sürümünü resmi olarak duyurdu ve son beta geliştirici sürümünü yayınladı. Android Oreo olarak adlandırılan Google’nın mobil işletim sistemi Android 8 ‘in testleri uzun süredir devam ediyor. Geliştiriciler ve Android Beta programına kayıtlı kullanıcılar tarafından test edilen Android O’nun final öncesi son adımı olan dördüncü betası yayınlandı.

Android O’nun dördüncü betası, sistemin son hata üzeltmelerini ve optimizasyonlarını içeren nihai sürüm adayı olarak lanse ediliyor. Bu, uygulama geliştiricilerin Android 8’i test edecekleri son sürüm olduğu anlamına geliyor. Yani bu sürüm, Android O'nun sahip olacağı tüm yeniliklere ve değişikliklere sahip. Android O'nun doğal olarak şimdiye kadarki en verimli ve akıcı Android sürümü olması bekleniyor.

ANDROİD O NE ZAMAN GELİYOR?

Android O'yı test edebilecek cihazlar Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C ve Nexus Player. Google’ın son mobil işletim sistemi Android 8, önümüzdeki ay yukarıda bahsettiğimiz cihazlardan başlayarak cihaz üretici şirketlerin takvimlerine göre yavaş yavaş birçok Android kullanıcısına ulaşacak.

ANDROİD O’NUN GETİRDİĞİ YENİLİKLER!

PİL ÖMRÜNÜ UZATAN ARKA PLAN KISITLAMALARI:

Arka planda daha az uygulama, daha uzun süreli kullanımlara olanak tanır ve kullanıcı deneyimini arttırır. Yeni işletim sistemiyle arka planda çalışan uygulamaların sayısı önemli ölçüde azalıyor ve konum güncellemeleri gibi görünmeyen servisler kısıtlanıyor. 

RESİM İÇİNDE RESİM MODU:

Akıllı telefonlarımız, gün geçtikçe birer medya merkezi haline geldi. Resim içinde resim modu ise sevdiğiniz bir filmi izlerken başka bir uygulamaya göz atmanıza olanak tanıyacak. Haliyle büyük ekranlı kullanıcılar ve tablet sahipleri sevinebilirler

AKICI ARAYÜZ:

Google’ın Pixel cihazlarında denediği arayüzü daha önce gördüyseniz, hemen hemen aynısını yeni işletim sistemiyle getireceğini söyleyelim. Daha temiz, daha sade ve daha kullanışı bir arayüz alışması zor olsa da, mobil dünyanın geleceği için gayet idealdir.

BİLDİRİMLERİ FİLTRELEME VEYA ERTELEME:

Bildirimler gruplanacaklar: Uyarılar, Genel Mesajlar, Ekran Görüntüleri, Depolama Alanı ve benzeri kategoriler altında bulunacaklar. Kullanıcılar bu bildirim gruplarını istedikleri gibi açıp kapatabilecekler Bunun dışında seçilen uygulamanın bildirimleri ertelenebilir olacak. 

BLUETOOTH İLE Hİ-Fİ SES DÖNEMİ BAŞLIYOR:

Google, Bluetooth üzerinden ses akışının kalitesini artırmak için Sony ile birlikte çalışıyor. Sony'nin Android O'daki LDAC uygulaması sayesinde hayaller gerçeğe dönüşüyor. Kablosuz müzik deneyimi arşa çıkacak.

BİLDİRİM ROZETLERİ:

Ana ekranda ve menüde okumadığınız bildirime sahip olan her uygulama için simgelerinin üzerine şık rozetler gelecek. Bu daha önceki Android sürümlerinde de vardı, fakat 3D touch özelliği ile birlikte her cihazda start olarak senkronize edilmiş değildi. 

UYARLANABİLİR SİMGELER:

Android O ile Uyarlanabilir Simgeler cebimize giriş yapıyor. Kullanıcılar, gözlerine en güzel gözüken ikon çeşidini kolayca seçebilecekler: Kırpılmış, yuvarlanmış, keskinleştirilmiş… Artık gerisi size kalmış. Geliştiriciler ise uygulamaları için farklı ikonlar tasarlamak zorundalar.

AKILLI METİN SEÇİMİ:

2000’lerin başından beri kullandığımız kopyala/ yapıştır kısa yolları tarih oluyor. Android O’nun yeni özelliği bize daha fazla seçenek sunuyor. Örneğin bir adres seçtiğiniz an Haritalar, bir telefon seçtiğiniz an Arama uygulamaları açılacak. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim