Program kapsamında vatandaş ve sürücülere el broşürleri dağıtılarak vatandaşa yaya geçidi kullanılmasının güvenliği ve sürücülere de yaya geçidindeki yayaya öncelik verilmesi konusunda bilgi verildi.

Rize İl ve Ardeşen İlçe Emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin yanı sıra bizzat Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz'ın da katıldığı uygulamada vatandaşlara önceden hazırlanan ve içerisinde yaya ve sürücülerin uyması gereken kuralları hatırlatan el broşürleri dağıtıldı.

Broşür içeriğinde öne çıkan başlık ve içerik şu şekilde idi;

Sayın yayalar:

- 2018 yılında yapılan değişiklikle sürücüler trafik ışığı ile belirlenmemiş kavşaklarda ve yaya geçitlerinde yayalara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır.

-Karşıdan karşıya geçerken dikkat etmeniz gereken kurallar olduğunu asla unutmayınız!

EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız. EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız.

-Karşıdan karşıya geçerken mutlaka yaya geçidi veya alt ve üst geçitleri kullanın.

-Önce sola sonra sağa bakıp acele etmeden sakin bir şekilde karşıya geçmeye çalışın.

-Yaklaşan aracın şöförü ile göz kontağı kurun ve sinyal verip vermediğini kontrol edin.

-Trafik polisi ve diğer işaret ve işaretçilerin yönlendirmelerine uyalım.

-Kurallara uymayan sürücüleri 155 Polis imdat hattına bildirin.

Yaya yolunu kullan GÜVENDE KAL.

Sayın Sürücüler:

-Görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işaretleri ve levhalarla belirlenmiş kavşak giriş - çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlayınız.

-Yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda yayalara öncelik verme zorunluluğu getirildi.

-Yaya ve okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını veriniz.

-Bu kurallara uymayanlara karayolu trafik kanununun 74. Maddesi gereğince Trafik İdari para cezası uygulanacaktır.

Konuyla ilgili Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz Şunları Kaydetti: "İçişleri Bakanlığımız, trafikte yaya önceliği bilinci oluşturma adına tüm Türkiye genelinde büyük bir kampanya başlattı. Bu kapsamda Rize'nin Ardeşen İlçesinde bugün saat 12.00 - 13.00 arasında Rize Emniyet Müdürlüğümüz ve Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı trafik ekiplerinde görevli komiser ve memur arkadaşlarımızla birlikte, Ardeşen Fatih İlk Okulu önündeki yaya geçidi ve akabinde Atatürk Caddesi boyunca gerek vatandaşımıza ve gerekse de araç sürücülerimize " yaya önceliği için" önceden hazırlanan el broşürlerini dağıtarak tüm Türkiye genelinde yapılan bu önemli kampanyaya katkı sağladık. Kıymetli vatandaşlarımız, Karşıdan karşıya geçerken mutlaka yaya geçidi veya alt ve üst geçitleri kullanın. Kıymetli araç sürücülerimiz, Yaya ve okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını veriniz. Bu kurallara uymayanlara karayolu trafik kanununun 74. Maddesi gereğince Trafik İdari para cezası uygulanacaktır. Bu anlamda kurallara uyalım. Tüm vatandaşlarımıza güvenli, sağlıklı ve huzurlu günler dilerim."










Editör: TE Bilisim