Rize'nin Ardeşen İlçesine Bağlı Tunca Vadisinde İlk Kez Rafting Gerçekleştirildi.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz'in Ev Sahipliğinde, Tunca Belediyesi Abjapiji (Dereağzı) Sosyal Tesisleri Önünde Gerçekleştirilen Törene Katılan WRF Rafting Dünya 2. Ve Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı, Vadi'nin Doğal Rafting Alanı İlan Edildiğini Söyledi.

Ardından, Tunca Belediyespor Takımı Sporcuları Parkurda İlk Gösteri İnişini Gerçekleştirdi.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz “İkinci dönem Belediye başkanı seçildikten sonra Tunca’mız için olmazsa olmazımız Tunca Grup Yolu idi ve girişimlerimizi yapıyoruz ve 2020 yılında yol için bir kazı çalışması olacaktır. Öte yandan Tunca’mızı turizme açmak için çalışma yürütecektik ve bu anlamda bu tesisimizi hazırladık ve başta bölge halkımız olmakla birlikte turistlere açtık buranın tanıtımında basın mensuplarımızda çok işler düşmekte, bu anlamda sizleri burada ağırlamaktan da mutluluk duymaktayız. Bilindiği üzere pandemi nedeniyle bu yıl FormuLaz şenliklerimiz olmayacak ancak yaylamızda salgınla ilgili tedbirlerimizi alarak küçük ölçekte de olsa bir etkinlik düşünmekteyiz. Öte yandan; Tunca dere içi doğal Rafting parkuru olması açısından kıymetli Federasyon başkanımız Fikret Yardımcı burada incelemelerde bulunmakta. Ayrıca Tunca Belediyesi Rafting takımımız da güzel işler yapmakta bugünde burada Dere Ağzı Tesislerimizin tanıtımında dere içinde Rafting yaparak bu güzel ve eşsiz doğal vadiyi tanıtmamıza destek olmaktalar." dedi.

WRF Rafting Dünya 2. Başkanı ve aynı zanda Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı ise “Türkiye Rafting Sporunu gerçekten sevdi. Bu manada sporu turizme entegre ederek İl, İlçe ve bölgelere nasıl katkı verebiliriz bunu planlamaya başladık. Bugün Tunca’dayız be burada Başkanımız çok iyi bir alt yapı yapmış. Pandemi dolayısı ile turizm şekli ve anlayışı değişti artık beş yıldızlı oteller değil de daha çok butik oteller tercih ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Gençlik ve Spor Bakanımızın direktifleriyle Tunca’mıza her türlü desteği vereceğiz. Doğu Karadeniz'e verilecek olan Türkiye Şampiyonalardan birini Tunca’ya verebiliriz. Buraya Türkiye’nin 40 ilinden binlerce kişiyi burada ağırlayarak Kaçkarların hemen altında organik ve doğal havzada Rafting yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen Programa Ulusal Basın da Yoğun İlgi Gösterdi.

Editör: TE Bilisim