AKP ilçe başkanı Mustafa Terzi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Genel Merkezimiz ve İl Başkanlığımızın istişareleri sonucu Ak Parti Ardeşen 7.olağan kongresinde İlçe Yönetim Kurulunu oluşturma görevi şahsıma tevdi edildi. Bu görevi bana layık gören Genel Merkezimize ve il başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve bütünlük içinde kongremizden güçlenerek çıkacak ve Ak davamızın bir neferi olarak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kongremizin hayırlı olmasını Yüce Allah'tan dilerim. Durmak yok yola devam.” İfadelerini kullandı. Başkan Mustafa Terzi’nin bu paylaşımını hemen ardından AKP’ li Belediye başkanı Avni Kâhya’nın kendi sosyal medya hesabından  “Beraber omuz omuza yürümekten gurur duyduğum değerli Başkanım, İlçe başkanlığın hayırlı olsun. Hizmet yolunda yolumuz açık olsun.” Dedi.
Kongrede aday olmayı düşünen ve birkaç gün önce adaylığını açıklayan AKP Rize İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Kutanoğlu delegelere mesaj atarak,  “Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet nezdinde hafızalara kazınan bir sözünü hatırlatmak isterim "Demokrasilerde sandık namustur." Siz değerli delegelerimizin bu düstur ile özgür iradelerini sandığa yansıtacaklarına kesin gözüyle bakıyor ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.
Öte yandan İbrahim Kutanoğlu sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda, daha önce adaylığını ifade eden açıklamasının hackenlendiğini iddia etti. Kutanoğlu, paylaşımını tekrar güncellediğini söyledi. Daha önceki paylaşımında Kutanoğlu “Birlik beraberlik ve geleceğin Ardeşen'ine katkı sağlamak için, içinizde yetişmiş bir kardeşiniz olarak AK PARTİ Ardeşen İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Bu kutlu davamızı gelecek nesillere aktarmak ve bu güne kadar sergilemiş olduğumuz başarılarımıza başarı katmak için desteklerinizi bekler saygılarımı sunarım” açıklamasında bulunmuştu.
Bütün bu olanlardan sonra AKP Ardeşen ilçe delegeleri, seçim yapılmadan başkanlığın ilan edilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, “Böyle bir şey yapılıyorsa seçime ne gerek var. İlçe başkanını atayın gitsin. Bizim sandığa gitmeye ihtiyacı yok başkanın. Eğer bize ihtiyacı olsa başkanlığını şimdiden ilan etmezdi” dediler

Editör: TE Bilisim