Değerli basın mensupları ve saygıdeğer Halkımıza, basın açıklamamızı arz ederim.

Bu açıklama, AK Parti Ardeşen ve Tunca Belediye Başkan adayı tanıtma toplantısı sırasında Rize Milletvekili Sayın Muhammet Avcı’nın yaptığı açıklamalar nedeni ile  yapılmaktadır.

Toplantıyı, yerel basınımızdan takip eden bir gurup seçmenimiz, duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş olması, bu açıklamamızı zorunlu kılmıştır.

Sn. Avcı’nın ifadelerinde; CHP ve İyi Parti’nin ittifakına destek veren seçmenlerin, tümünü bir mağazanın içinde toplaşmış, terör örgütü mensupları olarak tanımlaması, son derecede yakışıksız tehlikeli, tahrik edici ve aşağılayıcı bir ifadedir

Sn. Avcı bilmez tabii; ancak 15 Temmuz Darbe girişiminde, bütün Ardeşenli’ler gibi sokakta olan bu partinin yöneticileri ve seçmenlerinin direniş görüntüleri, arşivlerde ve hafızalarda hala durmaktadır.

Sn. Avcı bilmelidir ki, Ardeşen’de AKP’ye oy veren ve destekleyen seçmenlerin kendi içinde akrabalık bağları olup, hangi seçmenin hangi partiye oy verdiğini herkes bilmekte; ancak kimse kimseye husumet beslememektedir. Bu siyasi tercih şimdiye kadar ne akrabalık bağlarımızı ne de arkadaşlık bağlarımızı zedelememiştir.

Sizin bu yaptığınız açıklamaların da bizi kutuplaştırmasına müsade etmeyeceğiz. Oyununuzu bozacak ve Ardeşen’i böldürtmeyeceğiz. Hepimiz kardeşiz.

Ardeşen’de bahsettiğiniz terör örgütleri ile hiç kimsenin ilişkisi yoktur. Olanı da Ardeşenli’ler ifşa eder. Sözünü ettiğiniz seçim ittifak içinde, terör örgütleri ilişkileri olan var ise size düşen görev bunları yargıya taşımaktır.

Sn. Avcı, bu ifadelerinden dolayı Ardeşen halkından ve seçmenlerinden özür dilemelidir.
Seçimi kaybetme korkusu ile bir hezeyan halinde söylenmiş bu açıklamaları kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.

Ardeşen’de yapılan seçim, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Belediye Başkanlıkları, Meclis Üyelikleri ve Muhtarlıkların belirleneceği bir seçimdir. Kendi adayları da diğer adaylar gibi bu partilerin seçmenlerinin oyuna talip iken, bu yakışıksız açıklama seçmenlere de tüm adaylarımıza da hakarettir.  

Rize için ve ilçelerimiz için yeni bir proje öneremedikleri, ülkede pahalılık, işsizlik ve yoksulluğun büyümesini açıklayamadıkları için bu tür söylemlerle gündem değiştirmek, seçim sonuçlarını etkilemeyecek. Seçmen size gerekli cevabı sandıkta verecektir.

İLÇEMDE KİMSE SİYASİ KAVGA ETMEZ
Biz Barış içinde bir seçim yapacağız. Bunu herkes görecek
Çünkü MARTIN SONU BAHAR… Biz Kazanacağız… Ardeşen Kazanacak
Kamuoyuna saygıyla arz ederim.

Tahsin OCAKLI
CHP Ardeşen İlçe Başkanı

Editör: TE Bilisim