AK Parti Rize Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanlığından istifa eden Sultan Rauf Oğuz, bugün resmen adaylığını açıkladı.

Ardeşen Belediyesi Yöresel Yemekler tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Oğuz, adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı program da konuşan Oğuz, Siyaseti hürmet görmek için değil, hizmet üretmek için yapacağını ifade ederek "Güçlü Türkiye ve Güçlü Rize" için 2023 hedeflerine doğru koşup, koşturacağız. 42 yıllık hayat tecrübemizi ve 20 yıla yaklaşan devlet bünyesindeki deneyimimizi ve hizmetimizi toplumumuzun hizmetine sunmak için yola çıktık." dedi.

İŞTE OĞUZ'UN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Kandil Mesajı ile Başladı

Çok kıymetli hemşerilerim, sevgili gençler, değerli kardeşlerim; Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.  Beraat Kandilinizi kutlarım. Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Cennet, her yıl ramazan ayının gelişiyle süslenip ziynetlenir. Ramazan ayının sizler ve milletimiz, devlet ve ümmetimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim.

Ülke Güvenliği ve Geleceği için Alınan Erken Seçimi Destekliyorum.

Kıymetli dostlar! Ülkemiz erken bir seçim dönemine girmiştir. Ülke güvenliği ve geleceği için alınan bu kararı milletçe destekliyoruz. Türkiye bizim ortak hayat alanımız ortak sevdamız, ortak geçmişimiz, ortak geleceğimizdir. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde hesabı olan haclı zihniyetli dış mihrakların, gelişen ve yükselen ülkemizin önünü kesmek üzere bir süreden beri çeşitli yöntemler denemektedirler. Son aylarda bu hain düşüncelerini ekonomik savaş yöntemleriyle güncelleştirme çalıştılar, böylece ülkemizin önünü kesebileceklerini sandılar. Bizi birbirimize düşürmek isteyen kesimler kendi karanlıklarında boğulacak. Bunu gören ferasetli devlet büyüklerimiz erken seçim kararı alarak iç ve dış mihrakların oyunlarını önemli ölçüde bozdular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kararlı Duruşu Bütün Hainlerin Hesaplarını Bozmuştur

Milletin bahrından çıkan, dini ve milli değerlerin hizmetine kendini adamış olan dava insanı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın kararlı duruşu bütün hainlerin hesaplarını bozmuştur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesiyle artık vesayet dönemin biteceğini bilen ve gören menfaat grupları son hamlelerini gerçekleştirmek için ülke içinde gizli ajandalarında ne kadar haince plan varsa onları sokağa taşımak için kol kola girdiler.

Türkiye Artık Eski Türkiye Değildir

Tüm bu nedenlerden dolayı ama en önemlisi de ülkemizin beka sorununa çözüm anlamına gelecek olan 24 Haziran seçimleri çok önemlidir. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Yeni Türkiye burada adalet egemen olacaktır. Biz de bu sebeple, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı mücadeleye katkı sağlamak amacıyla, sahip olduğumuz imkân ve donanımımızı Rize özelinde ülke genelinde milletimizin hizmetine sunmak amacıyla milletimizin vekili olma kararı aldık.

Milletin Sofrasına Bereket Katmak Yola Çıktık

Zihni kodlarımızın ve sahip olduğumuz değer yargılarının karşılığı olduğuna inandığımız, kutsal değerleri dikkate alarak halka hizmet yürüten AK Partiden hizmet yapmaya karar vererek, millet vekili aday adayı olmaya karar verdim. Biz bu milletin sofrasına bereket katmak için aşına aş katmak için geleceğiz. AK Partinin, toplumumuzun karşılığı olduğuna ve kutsal değerleri dikkate alarak İslam dünyasının umudu olduğuna inanıyoruz . Bizlerde bunun için varız.

20 Yıllık Kamu Tecrübemizi Kullanacağız

42 yıllık hayat tecrübemizi ve 20 yıla yaklaşan devlet bünyesindeki deneyimimizi ve hizmetimizi toplumumuzun hizmetine sunmak için varız. Allah nasip, yetkililer takdir, milletimiz teveccüh ederse, milletimizin hizmetinde gece gündüz demeden koşturacağız, az uyuyup çok çalışacağız. Sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız. Halka hizmetin Hakka hürmet ve ibadet olduğuna inanıyoruz. Millete hizmet sonucu ortaya çıkacak memnuniyetin, Allahın rızasına ulaşmada en önemli husus olduğunu vahyin ürünü olan bilgilerden öğreniyoruz.

Siyaseti hürmet görmek için değil, hizmet üretmek için yapacağız. "Güçlü Türkiye ve Güçlü Rize" için 2023 hedeflerine doğru koşup, koşturacağız.

Siyasete Yeni Bir Nefes Katacağız

Rize'ye hizmet etmiş, başta geçmiş dönem siyasetçilerimiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederek, milletimizin menfaatine, halkımızın ihtiyacına uygun projelerle siyasete yeni bir nefes katacağız. Sürekli halkımızın arasında bulunarak, vekaletin sahibini dinleyip, dertlerine çözüm arayacağız. Seçimleri beklemeden milletimize sık sık hesap vererek, güven tazeleyeceğiz.

Tüm Adayları Kutluyorum

Halka hizmet için millet vekili aday adayı olma kararı alan herkesi kutluyorum. Bu kararımız ile idealleri hayata geçirmek, halkı memnun etmek ve milletin dertlerine çare olmak için yapılması gerektiğine inanarak vekalete talip oluyoruz.

Çocukların, gençlerin, yaşlıların, engellilerin, kimsesizlerin ve hanım kardeşlerimizin sorunlarıyla, ilimizin problemlerini biliyoruz. Milletimizin içinden geliyoruz. Sistemden kaynaklanan sorunlarla, yöntemden kaynaklanan problemlerin bilincindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle herkesin fiili ve lisani dualarını bekliyor, AK Parti felsefesi ve kadrolarıyla, milletimizin hizmetinde biz de varız diyoruz.Hepinizi selam ve dua ile selamlıyor. Allaha emanet ediyorum..

Editör: TE Bilisim