Şırnak Ağır Ceza Mahkemesinde Görülen Dava'ya, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal'in Ailesi de Pazar Adliyesinde Oluşturulan SEGBİS Görüntülü Bağlantı Sistemi ile Mahkemeye Katıldı.

Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, Rize İl Genel Meclis Başkanvekili Zekeriya Bozkan, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Yeniden Refah Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Orhan Çağaltay, şehit yakınları ile çok sayıda Ardeşen'li vatandaş katılırken, Ardeşen Belediye Başkan Adayı Av. Remzi Kutanoğlu'da Şehit Ailesinin avukatı sıfatı ile mahkemede yer aldı.

MAHKEME GERGİN BAŞLADI

Yargılama esnasında Terörist Asiye Y.'nin gayri ciddi tavırları nedeni ile mahkeme salonunda bir anda gerginlik yaşandı. Seslerin yükseldiği sırada şehit kardeşi Serkan Kesimal, mahkeme heyetine, teröristin tavırlarına dikkat etmesi yönünde uyarılmasını isteyerek tepki gösterdi.

ŞEHİT BABASI TERÖRİSTİN İDAMINI İSTEDİ

Şırnak Ağır Ceza Reisinin yönettiği Mahkemede Mahkeme Heyeti daha sonra, Şehit Babası İrfan Kesimal'i dinledi.

Mahkeme Reisinin usulen 'şikayetçi misiniz' sorusuna cevap veren Baba Kesimal; "Tabi ki şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Hatta idam edilmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

AV. KUTANOĞLU: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Daha sonra şehit ailesinin Avukatı Remzi Kutanoğlu söz alarak, "Şehidimizin katili Teröristin, Türk Milleti adına en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederiz." ifadelerini kullandı.

MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme, Savcının Mütalaası neticesinde 14 Mayıs 2019 Salı gününe ertelendi. Bir sonraki duruşma tarihinde kararın açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim