Kuruluğu Ardeşen’de tamamlanan ve 8 Belediye ile bir özel idarenin katılımcıya oluşan KAÇKARBİR İtfaiye birimi doğal afetler ve benzeri her türlü ihbarı değerlendirecek.

Kuruluşunun ardından kısa bir süre geçmesine rağmen birçok olaya müdahale eden bölge itfaiyesi bundan sonra Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile birlikte alışabilir dedi. Bölgede meydana gelebilecek doğal afat, yangın ve benzeri olaylarda, sahada daha koordineli bir şekilde çalışacak.


Henüz taslak halinde olan proje; hayata geçtiğinde Rize İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü ekipleri ve KAÇKARBİR İtfaiye müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde birlikte çalışıyor olacak.

Başkan Gültekin ziyaretle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle; “Doğu Karadeniz bölgemizde sekiz belediye ve Rize İl Özel İdaremizle birlikte kurduğumuz KAÇKARBİR İtfaiyesi ve Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzle birlikte, bölgede meydana gelebilecek doğal afat, yangın ve benzeri olaylarda, sahada daha koordineli bir şekilde nasıl çalışabiliriz konusunda bir proje çalışması başlatılıyor. Konuyla ilgili; Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürüm Şakir KURK, Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdür Vekilim Oktay İLMAZ ve beraberindeki heyetle, Bölge itfaiyemiz KAÇKARBİR İtfaiye Müdürlüğümüzde birtakım incelemeler yapıp fikir alışverişinde bulunduk.” Diye Konuştu.
 







Editör: TE Bilisim