Kamuoyuna ve bütün STK lara çağrımızdır.
Bilindiği üzere Çay bölgemizin en önemli geçim kaynağı ve Doğu karadenizin tek yaşam kaynağıdır. Çayı bölgemizden çekip çıkartırsanız bölgemiz sadece emeklilerin yaşamını sürdürebildiği küçük bir Anadolu kasabasından farkı kalmaz.
Bir iç mekan görseli olabilir
Yani kısacası Çay bizler için herseyden önemli ve siyaset üstü bir ekmek kapısıdır.
Durum böyle iken Cumhurbaşkanlığının 3583 sayılı kararının 02.03.2021 tarih ve 31411 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararıyla (0902.30. Gümrük tarifesinde adlandırılan)
Azerbaycan dan Gümrük Vergisiz 300 Ton Çay İthalatı serbest bırakıldı.
Çaykur’un 100 bin tonun üzerinde stokları varken ve
çayların depolarda küflenerek çürürken çaykurun zarar ettiği ilan edilirken Yurt dışından Üstelik Çayüreticisi olmayan bir ülkeden. gümrüksüz çay ithalatına izin verilmesi;
Türk Çayına ve doğu karadeniz halkına vurulan en büyük darbedir.
Bu karar sadece ithalat yapan ve pazarlayan firmalara ciddi gelir sağlarken benim çay üreticisi vatandaşıma vurulan büyük bir darbedir.
Halbuki Sn. Cumhurbaşkanımızın memleketi olan ve her dönem fazlasıyla vefasını gösteren Doğu Karadeniz halkını böyle bir belirsizliğe layık görülmesi anlaşılmaz bir durumdur.
Bu nedenle öncelikle iktidar partisi ve bütün siyasi partiler ile bütün sivil toplum kuruluşlarını bu yanlıştan dönülmesi yönünde kamuoyunu bilinçlendirerek ilgili mercilere gerekli itirazlarını yasal platformlarda yeniden değerlendirmesini talep etmeye çağırıyoruz.
Mehmet Zeki Demiroğlu
İyi Parti İlçe Başkanı

Editör: TE Bilisim