Üçüncü Geleneksel Kaçkarlar Tulum ve Horon Şenliği’nde öncelikle katılımlarıyla bizleri onore eden yöre halkımıza, ardından bu organizasyona katkı sağlayan değerli jüri üyelerimiz Mahmut TURAN’a, Gökhan BİRBEN’e, Şükrü PARLAK’a, Besim ACAR’a, Adem YAPICI’ya, İrfan ÇALIK’a ve Süleyman SERİN’e;  teknik komitede önemli katkıları bulunan Canan HACIOĞLU, Gülşah HACIOĞLU, Hasan UZUNHASANOĞLU ve Sinan SERİN’e teşekkürü kendimce bir borç bilirim. Gerek komite çalışmalarında gerekse bu organizasyonun şekillenmesinde fedakâr ve özverili çalışmalarıyla şenliğin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan, sahne hâkimiyeti ve pürüzsüz diksiyonuyla hem gözlerimize, kulaklarımıza hem de gönüllerimize hitap eden, yöremizin güzel insanı Zeliha ALEMDAR’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  
Ayrıca, organizasyonun yapıldığı salonu bize tahsis eden Ardeşen Belediyesine, stand açarak gecemize renk katan Ardeşen Halk Eğitim Müdürlüğüne, çay ikramlarıyla soğuk bir kış gecesinde içimizi ısıtan Çaykur Genel Müdürlüğüne ve sesimizi halkımıza duyuran ilçemizin değerli basın mensuplarına, özellikle de Vitamin Fm ailesine bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
Bu etkinliğimiz bünyesinde yapılan yarışmanın oylanması aşamasında, şeffaflığı, hakkaniyeti, yarışma kaidelerini ve tarafsızlığı ilk sıraya koyduğumuzu ve bu düsturla yola çıktığımızı bütün halkımız ve yarışmacı ekiplerimizle paylaşmayı görev ve bir borç addederiz. Sayın jüri üyelerimizin hiçbirinin bir başka jüri üyesinin verdiği puanları görememesi ve bu yüzden o puanları bilmiyor olması yarışma kurallarımızdan bir tanesidir. Hepsi kendi alanlarında ayrı bir değer olan jüri üyelerimizin bu tarafsız ve saydam yaklaşımlarına inanmanız ve destek olmanız bizim için her şeyden önemlidir.
Önümüzdeki sene dördüncüsü düzenlenecek olan Kaçkarlar Tulum ve Horon Şenliklerinde yine aynı ferasetle yola çıkacağımızı bilmenizi isteriz. Yine aynı etik duruş ama çok daha fazla yenilikle, güzellikle, çeşitlilikle bu şenliği ölümsüzleştirmek, gelecek kuşaklara aktarmak en büyük arzumuzdur.
O gece şenlikte de söylediğimiz gibi: “Biz bugün buraya sadece yarışmaya değil bölüşmeye geldik. Acıları, hüzünleri bölüşmeye;  mutlulukları, sevinçleri paylaşmaya geldik. Biz buraya bir olmaya, biz olmaya geldik. Sesimizi Kaçkarlara, Ayder’e, Rize’ye, Artvin’e, Trabzon’a, Karadeniz’in bütün şehirlerine, ülkenin her karış toprağına, dağlarına, yaylalarına, köylerine duyurmaya geldik. Biz buraya seneye de biz olmaya davet edeceğiz yürekli güzel insanları. Bir nefes üfleyecek üstat, tulum bir ses verecek, bir horona duracağız, bir olacağız, biz olacağız.”   Saygı ve en içten sevgilerimle...  

İsmail KUYUMCU

Halkoyunları kültürümüzü dejenere etmeden gelecek nesillere aktarmak ve millet olmanın şartlarından biri olan kültürümüzü daima yaşatmak amacıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen “Kaçkarlar Horon Yarışması” Finali Ardeşen Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Finalde 10 ekibin yarıştığı müsabakada Pazar birinci, Rize Belediyesi ikinci, Çamlıhemşin Dikkaya köyü üçüncü oldu.

Yarışmayı ve elde ettikleri 2.’liği değerlendiren Rize Belediye Antrönörü Musa Taşçı, “Bizim için güzel ve verimli bir organizasyondu. Bu anlamda Ardeşen Belediyesi ve Kaçkarlar İnşaatı tebrik ediyorum. Tulumun ve horonun anavatanından aldığımız bu derece bizi haliyle mutlu etti. Ayrıca yarışmaya giren bütün ekipleri de tebrik ediyor, kültür ve sanat dallarında her konuda olduğu gibi bu çalışmalarda da her türlü desteği bize sağlayan Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Yarışma sonunda 1. gelen ekibe 8 bin, 2. ekibe 4 bin, 3. ekibe ise 2 bin TL para ödülü verildi.

Ardeşen MHP Seçmeniyle Buluştu Ardeşen MHP Seçmeniyle Buluştu

Editör: TE Bilisim