Bizdevarız Derneği (Türkiye), Gender Studies, o.p.s.(Çek Cumhuriyeti), Estonian Disabled Women’s Association (Estonya) ve Lithuanian Women’s Society (Litvanya) ile ortak yürüttüğü ‘’Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu’’ başlıklı projesi eğitim ve konferans çalışmalarını yoğun bir ilgiyle COVIT-19 pandemi şartları göz önünde bulundurularak tamamlandı.                                                          

Projenin genel amacı, kadınların konumlarını güçlendirmek için Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum kuruluşları arasında bilgi alışverişini ve sürdürebilir işbirliğini geliştirmektir.

‘’Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu’’ başlıklı projesinin eğitim ve konferans çalışmaları Rize ve Ordu ilinde yaşayan kadınlar ve kadın STK’lar tarafından büyük bir ilgi gördü. Proje kapsamında normalde 80 kişinin katılımıyla eğitim ve konferans çalışması yapılması gerekiyordu. 80 kişilik eğitim ve konferans organizasyonuna toplam 319 kadın ve kadın STK temsilcisi başvuruda bulundu. Yapılan her başvuru kabul edildi ve toplam 269 kişi eğitim çalışmalarına; 50 kişi de konferans organizasyonuna katıldı.

Proje 15 ay süre ile proje ortağı ülkelerde (Litvanya, Estonya ve Çek Cumhuriyeti’nde) birçok etkinlik yapılarak tamamlanacak

.

Editör: TE Bilisim