Şırnaklı, Hakkâri, Bingül ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde sporcular Rafting eğitimlerine katılmak için Rize Ardeşen’e geldi. 15 gün boyunca eğitim alacak olan sporcular 25 Kasım 2020 tarihinde Fırtına Deresinde yapılacak yarışlarda hünerlerini sergileyecek.

Kamp Sonrası Fırtına Deresinde Yarış Var

Ardeşen İlçesinde 15- 27 Kasım 2020 tarihleri arasında Şırnak, Bingöl, Hakkâri, Van, Ordu, Rize (Çayeli), Erzurum ve Elazığ’dan 115 sporcunun katılımıyla düşünülen Rafting eğitim kampında yarış günü belirlendi. Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 15 günlük eğitim kampının ardından 25 Kasım 2020 Çarşamba günü iki disiplinde yapılacak olan yarışlarda eğitime katılan takım ve sporcular aldıkları eğitimi parkura yansıtarak hünerlerini gösterecekler.

Federasyon Olarak Önemli Bir Kampı Tamamlıyoruz.

Avni Kahya'dan Sevgi Evi Gönüllülerine Teşekkür Avni Kahya'dan Sevgi Evi Gönüllülerine Teşekkür

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Kampa katılan sporcuların milli takım antrenörleri tarafından eğitildiğini ve gündüz suda gece ise RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi konferans salonunda teorik dersler aldığını belirterek. Doğu ve Güneydoğudan gelen sporcularımıza Raftingi nasıl yapılacağını uygulamalı şekilde göstererek öğretmekteyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Rize Valiliğimiz, Federasyonumuz, Ardeşen Kaymakamlığımız ve Ardeşen Belediyemizce 15 günlük bir kamp planladık ve bu süreçte sporcularımıza daha verimli nasıl olabiliriz konusunda düşünüp sahaya uygulamaktayız. Burada yapılan bu önemli kampa özellikle Doğu ve Güneydoğudan sporcularımızı davet ettik son yapılan Hakkari Zap suyundaki Türkiye Rafting Şampiyonamızda gördük ki bu doğu bölgesinden bir çok yeni takım bu güzel sporu yapmaya hevesli ve heyecanlı bu anlamda bizde onları kampa aldık ve bu sporcularımızın yanın bölgede de sporcu çağırarak kardeşlik ve sporun dostluk köprüsünü kurma adına temeller attık. İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim