CHP Ardeşen İlçe Başkanı Ö. Faruk Buçan Yüzme Alanlarıyla İlgili Kamu Oyuna Bir Duyuru Yaptı.

Ö. Faruk Buçan Ardeşen Belediyesinin 02.09.2021 tarihli meclis oturumuyla ilgili “Bu meclisin çalışmasını hiçe sayma ve meclise yapılan bir darbedir.” Diyerek Ardeşen’de bulunan Yüzme Alanlarıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Avni Kahya'dan Sevgi Evi Gönüllülerine Teşekkür Avni Kahya'dan Sevgi Evi Gönüllülerine Teşekkür

CHP Ardeşen İlçe Başkanı Ö. Faruk Buçan Yüzme Alanlarıyla İlgili Kamu Oyuna Yaptığı Duyuru Şu Şekilde;

“YÜZME ALANI

02.09.2021 tarihli Ardeşen Belediyesi meclis oturumunda, Ardeşen Çevre Platformu ve CHP ve İYİ PARTİ meclis grubunun Ardeşen sahilinin yüzme alanı olarak belirlenmesine yönelik önerge oy birliği ile kabul edilmişti.

Ancak;rapor bir ay sonra bize tebliğ edildiğinde kabul edilen konu red edilmiş gibi gözükmekte.Meclis tutanakaları ve kamera kayıtları kabul edildiğini teyit etmektedir.Yapılan yanlışlığın giderilmesi için Belediye Başkanı ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştır.

03.11.2021 tarihli meclis oturumuna AKP meclis üyeri tarafından verilen bir önergeyle Bahar ve Yeniay plajları dışındaki alanların yüzme alanından çıkarılması yönündeki talep AKP meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçmesini sağlamışlardır.

Oysa ki; 02.09.2021 tarihli mecliste görüşülen ve kabul edilen konu, yasa ve yönetmeliklere aykırı ise Belediye Başkanı’ın 5 gün içerisinde gerekçelerini belirterek meclise iadesi gerekirdi.

Bu yönteme başvurmadan alınan kararın değiştirilmesi ,2 ay sonraki meclis gündemine yeniden taşınması doğru değildir.BU meclisin çalışmasını hiçe sayma ve meclise yapılan bir darbedir.

Kamuoyunun ve halkımızın bilgisine sunulur.” İfadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim