Çok sayıda kadının katıldığı basın açıklamasına İl Başkanı Saltuk Deniz,İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Buçan ve Ardeşen İlçe Başkanı Tahsin Ocaklı’nın katılarak destek verdi.

Çocuk istismarına Karşı Basın açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen Kadın Kolları bugün Ardeşen Hükümet Konağı Önünde Açıklama Kadın kolları üyesi Suzan Önal Yaptı.



"Önal;

Sevgili   Ardeşenliler

Çağrımıza cevap verip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Günlerdir önce kayıp haberlerini  sonrada ölüm haberlerini aldığımız küçük kızlarımızın ölüm haberleri ile sarsılıyoruz.

Gizem ,Eylül,Leyla…….

Sırada kim var….

Her biri kalbimize saplanan birer kurşun….kalbimiz kanıyor içimiz yanıyor bu acılarla nasıl yaşanır,bu acılara toplum olarak dur diyemezmiyiz,elbette diyebiliriz.

Gizem, Eylül,Leyla  ağrı yerine ,Polatlı yerine oslo’da  heslinki de doğup büyüselerdi şimdi hayattaydılar.

Onları çağıran hayat onları niçin koruyamadı. Suçluların profiline baktığımızda ne yazık ki genç insanlar olduklarını görüyoruz, bu gençler nasıl bu hale geldiler.

Onları bu hale kim getirdi başka amaçlarla yetiştirilirlerken nasıl bir canavara döştüler.çağa uygun bir eğitimden geçselerdi gizemin eylülün leylanın katilleri olmak yerine beklide enerjilerini doğru yönde kullanan insanlar olabilirlerdi……

Din ve buna bağlı olarak ahlak toplumları yönlendiren değerlerdir.Dinler politikanın emrine girmemeli,yalan yanlış yorumlarla toplumu yozlaştırmamalı.binlerce yüz binlerce kişilik diyanet ordusu ne işe yarıyor.neden topluma sağlıklı değerleri sunmak ve benimsetmek yerine savsatalar’la uğraşamak dolaylı yoldan tahrik yaratılıyor.

Bizlerde kız evlatlardık şimdi anneyiz,anneanne yi ,babaanne yi  elbette babaların ve dedelerinde içi bizim kadar yanıyor ama,bizler başka türlü yanıyoruz ve artık acı çekmek istemiyoruz .bu çocuk istismarları dursun,bu cinayetler dursun.

Gençlerimiz ben bu ülkede yaşamak istemiyorum demesinler.

BU ÇOCUKLARIN CANAVARLARA GÜCÜ YETMEDİ SUSTURULDULAR.

DAHA NE KADAR SUSACAĞIZ." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim