S.S.2 Nolu Ardeşen Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin başarılı Başkanı Ali Rıza YANOĞLU yaklaşan seçime dair açıklama yaptı

S.S.2 Nolu Ardeşen Motorlu Taşıyıcılar  Koopreatifi'nin başarılı Başkanı Ali Rıza YANOĞLU yaklaşan koopreatif seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan YANOĞLU:Öncelikle seçimlerimizin Ardeşenimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederek birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede güzel bir seçim olmasını diledi.

Başkan:Kooperatifde göreve geldiğimizden bu yana ,ben ve yönetim kurulum başka hiçbir işle uğraşmayarak ,kooperatifimize adeta altın çağını yaşattık.birlik ve beraberlik kooperatif tarihinde en üst seviyede her üyemizin bunca zorluğa rağmen yüzü güler halde hemen hemen hiç bir üyemizin sorunu bulunmamaktadır.dediğim gibi biz yönetime talip olup kazanmadan öncede tek uğraşımız kooperatif olacağını geceli gündüzlü her anlamda çalışacağımıza yönetim kurulu arkadaşlarmızca birbirimize söz vermiştik .sağolsunlar üyelerimiz takdir hakkını bizden yana kullandılar,şükürler olsun bizde onları hiç utandırmadık,herşey şeffaf ve sorgulanabilir bir halde ben değil biz anlayışı sistemini otutarak kooperatifimize altın çağlarını yaşattık.yaklaşan seçim için tekrar aynı heyecan ve coşkuyla ben ve yeni yönetim kurulum göreve bir kez daha talip olduk.

Başkan YANOĞLU;İnsanların karşılaştıkları ekonomik ihtiyaçlarını karşılıklı yardım ve dayanışma esasına göre karşılamak ve gidermek amacıyla oluşturdukları teşekküller, kooperatif olarak isimlendirilmektedir. Kooperatif, diğer birleşme türlerinden ayrı özellikleri olan birleşme şeklidir. Bu anlamda kişilerin teker teker temin edemedikleri veya iktisadi bir suretle temin edemedikleri ihtiyaçlarını bir araya gelerek, bir işletme kurarak karşılıklı yardım ve dayanışma ile müştereken temin etmeleri kooperatifi oluşturur. Kuruluş amacımız budur.

Sınırlı sorumlu (SS) ifadesi kooperatif ortaklarının sorumluluklarının ne kadar olduğu sınırını ifade etmektedir. Yani her ortak kooperatifin zarar ve ziyanından ne kadarı ile sınırlı ve sorumlu olduğunu belirler. Sınırsız sorumsuz borçlanma değil, belirlenen payları kadar sorumluluğu ifade eder.

 Kooperatiflerde insan birlikteliği vardır ve kimsenin hakkı kimseye geçemez, Bizde yönetim kurulu olarak geçmişte herkesin hakkını bu bilinçle nasıl koruduysak bundan sonrada o bilinçle hareket edeceğiz.her zamanki gibi sıkıca kenetlenip birlik olacağız ve üyelerimizin hakkını koruyacağız diyerek seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Editör: TE Bilisim