Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı, Ak Parti Rize il Başkanı İshak Alim, Ak Parti Ardeşen ilçe Başkanı Mustafa Terzi ve Meclis Üyelerinin ortak kararı olan proje iptaliyle ilgili açıklama yaptı.

Başkan Kahya konuyla ilgili bir basın açıklamasın'da :

“Kıymetli hemşehrilerim;

Ülkemizin gelişmesi, bölgemizin kalkınması, çevremizin ve vatandaşlarımızın menfaatine düşünülen her türlü proje ve yatırımın uygulanması adına en ön safta yürümeye devam edeceğimiz gibi, ilçemizde düşünülen ancak halkımızın istemediği hiçbir oluşumun da yanında yer almayacağımızı ifade ederek basın açıklamasına başlamak isterim.

Eksilmez: Eğitim kurumlarına her daim desteğimiz sürecek Eksilmez: Eğitim kurumlarına her daim desteğimiz sürecek

Bilindiği üzere Valiliğimizce geçtiğimiz hafta Rize ili, Ardeşen ilçesi, ışıklı mahallesi mevki açıklarında deniz ağ kafeslerinde su ürünleri yetiştiriciliği projesi ile ilgili bir duyuru yapılmış idi.
Duyuru içeriğinde: “Rize valiliği çevre ve şehircilik il müdürlüğü, Sürsan su ürünleri sanayi ve ticaret anonim şirketi tarafından Rize ili, Ardeşen ilçesi, ışıklı mahallesi mevki açıklarında deniz ağ kafeslerinde su ürünleri yetiştiriciliği projesi (3,000 ton/yıl) yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje için çevresel etki değerlendirmesi (çed) yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkın bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla “ halkın katılımı toplantısı” yapılacaktır. Halkımıza saygı ile duyurulur.” İfadelerine yer verilmiş idi.

Konu ile ilgili Işıklı ve Ardeşen’de oturan vatandaşlarımızdan bu oluşumun belirlenen alana yapılmaması için tepkilerini başlattıkları imza kampanyası ile duyurmuşlardı.
Hatta son olarak Işıklı Ardeşen liman arası sahil şeridinden balıkçı tekneleri vasıtasıyla geçiş yaparak protesto başlatmışlar ve ışıklı mahallesi mevkii açıklarında deniz ağ kafeslerinde su ürünleri yetiştiriciliğini kabul etmeyeceklerini göstermişlerdi.

Kendisini Ardeşenli olarak gören, her fırsatta da Ardeşene olan sevgisinden bahseden Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pekdemirli başta olmakla birlikte, Rize Milletvekillerimiz Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı, Ak Parti Rize il Başkanımız İshak Alim, Ak Parti Ardeşen ilçe Başkanımız Mustafa Terzi, şahsım ve Meclis Üyelerimizin konuyla ilgili yaptığımız görüşme ve istişareler sonucunda;
Bugün itibariyle sürsan’ın Ardeşen ilçesi, ışıklı mahallesi mevki açıklarında deniz ağ kafesleri kapsamında sunulan projesi geri çekilmiştir.

Ayrıca; 26 Haziran 2020 cuma günü Ardeşen’de yapılacak olan çed toplantısı da yapılmayacaktır.

Kıymetli Ardeşenliler yatırımlara kapalı değiliz. Ancak; ilçemize ve bölgemize yapılacak olan bu veya benzeri projelerin başta çevreye, ilçeye, bölgeye ve halkımıza olan kar ve zararlarını iyice anlatarak ve yine vatandaşlarımızla istişare ederek hem fikir olup hep birlikte bu yatırımların takipçisi olacağız.

Çünkü biz birlikte Ardeşen’iz.    Kamuoyuna saygı ile duyurulur İfadelerin Kullandı.

Editör: TE Bilisim