15 Temmuz’da ekibiyle birlikte; Cumhurbaşkanlığı külliyesini koruyan, “Kahraman Polis Şefi” olarak biliniyor.

MAÇKA’YA TANIDIK MÜDÜR.

Maçka Emniyet müdürlüğüne, Rizeli ve tanıdık ismi olan Recep Öztabak atandı. Ankara’da Başbakanlık yakın koruma ekibinde uzun süre yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Dış terör ekibinin başında iki yıl görev yaptı. Iğdır ve Tunceli’de şark görevlerinden sonra, yıllar öncesinde, kısa süreliğine gazetecilik yaptığı  ve Fatih Lisesi’nde okuduğu Trabzon’a atanması memnunluk yarattı..

Trabzon’a son derece sevilen, sayılan, milli duruşu ile her zaman olan örnek olan ”Cesur Yürek” Emniyet müdürü Metin Alper’in atanmasından sonra, Maçka ilçe Emniyet müdürlüğü nede tanıdık, bilinen polis şefi Recep Öztabak’in atanması memnunluk yarattı.

Recep Öztabak, Rize’nin Ardeşen ilçesinden olup, yıllar önce Fatih Lisesi’nde okuduğu, Karadeniz Gazetesi’nde kısa süreli muhabirlik yaptığı ortaya çıktı.

Alt Yapısı Biti Üstyapı Başladı Alt Yapısı Biti Üstyapı Başladı

Başbakanlıkta yakın koruma ekibinde ve Polis Akademisi’nde başta olmak üzere bir çok birimde görev yapan Öztabak, üç yıl süreyle Hollanda’da Güvenlik Ataşesi olarak görevde bulundu

Emniyet müdürü Öztabak, İki yıl süreyle Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Dış Terör ekibinin başında bulundu.15 Temmuz gecesi, ekibiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sabaha kadar çatışan, şehit veren kahraman polis şefi olarak biliniyor.

Artvin-Iğdır ve  Tunceli’de şark hizmetlerini tamamlayan Öztabak,özel ailevi sebeplerinden dolayı emekli olmayı düşünüyordu. Yıllar öncesinde liseyi okuduğu, kısada olsa gazetecilik yaptığı ve de çok sevdiği Trabzon’a atanması münasebeti ile bu düşüncesinden vaz geçtiği öğrenildi.

Sağlığı el verdiği sürece yaş haddine kadar ,çok sevdiği polis teşkilatında görev yapma arzusunda..

Yakın dostlarına, ”Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun ilinde görev almak, İl Emniyet müdürümüz sayın Metin Alper’in ekibinde bulunmak, kardeş ve komşu ilimiz insanlarına hizmet vermek benim için onurdur” dediği biliniyor..

Müdür Öztabak’ın  bilinmeyen bir özelliği de şu:, Saz çalan, türkü söyleyen, şiir yazan profesyonel sanatçıları aratmayacak düzeyde sanatçı ruhlu  oluşudur.

Editör: TE Bilisim