Kutlamalar Ardeşen Hükümet Konağı önünde başladı. Törene Ardeşen Kaymakam Vekili Okan Daşdan, Ardeşen Belediye Başkan Vekili Mahmut Özyanık’ın çelenk sunulmasıyla başlandı.

Törene ayrıca Ardeşen İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Bülent Erdoğan, Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Özel Ardeşen Yıldızlar Temel Lisesi ile Işıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanılan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Ardeşen Belediye Başkan Vekili Mahmut Özyanık yaptı.

Özyanık, konuşmasında “Bugün güzel Ardeşen’imizin düşman işgalinde kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu tarihi anma tam 100 yıl sonra tanıklık etmek bizlere nasip olmuştur. Bu mukaddes günde, bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkânı sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün güzel Ardeşen’imizin düşman işgalinde kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu tarihi anma tam 100 yıl sonra tanıklık etmek bizlere nasip olmuştur. Bu mukaddes günde, bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkânı sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Kimse ama hiç kimse umutsuzluğa kapılacağımızı ve bu vatandan vazgeçeceğimizi aklından bile geçirmesin. Bu vatanın her metrekaresine kendimizi feda etmekten bir adım geri durmayız. Milletimizin sinesinde kurtuluş savaşı ruhundan bir gram eksilmemiştir. Atalarımızın o zamanki düşmanlara duydukları öfkenin benzerini, bir de bugün ki terör odaklarına ve destekçilerine duymaktayız. Mücadele gücümüz, azim ve kararlılığımız bir nebze olsun değişmemiş, aksine artmıştır. Atalarımızın kanları ile sulanan bu aziz vatanla ilgili emelleri olan dahili ve harici düşmanlar bilsinler ki, Kurtuluş savaşında hangi tokadı yedilerse, 15 Temmuz 2016’da hangi şamarı yedilerse ne yaparlarsa yapsınlar döktükleri kan gölünde boğulup yok olup gideceklerdir. 100 yıl önce bağımsızlığa olan tutkusunu gösteren Türk milleti; en son 15 Temmuz’da yine vatan hainlerinin önüne çıkıp onları durdurarak bir kere daha göstermiştir. Bugün de Afrin’de ordularımız kahramanlık örneği göstermektedir. Bu uğurda şehir olan Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Sevgili gençler, sevgili öğrenciler. Sizler cumhuriyetin tek başına fikir ve yenilenme yokunda etkili, güçlü eserler meydana getireceksiniz. Sizler ülkeniz için sorumluluk duygusu aşiyan, okuyan, tarihini araştıran, tarihine saygı duyan, geçmişinden ders çıkarıp geleceğine umutla bakan nesiller olmalısınız. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi sizlere düşen tarihi görev, yaşanılan acılardan ders çıkarıp tarihi tekerrür ettirmemenizdir. Bugün 10 Mart Ardeşen’imizin kurtuluş günü. Bu güzel günü yaşamamıza vesile olan başta Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle10 mart kurtuluş gününü bir kez daha gönülden tebrik ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

10 Mart Ardeşen’in kurutuluşu vesilesiyle ilçe genelinde okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şiir ve kompozisyonlarını okudular.

Tören ödül töreni ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim