Rize’nin Ardeşen ilçesinde seçime hazırlanan partileri sürpriz bir hamle bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Ardeşen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Buçan’ın 30 Mart’ta yapılacka yerel seçimlerde Ardeşen Belediye Başkanlığı için Bağımsız Belediye Başkan Adayı olacağı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Buçan’ın partilerle bağları koparma noktasına kadar geldiği konuşuluyor. Bunun en önemli sebepleri arasında iki neden gösterildi. Bunlardan birincisi CHP’nin bu dönemde Rize İl Genel Meclis Üyeliği için birinci sırayı İyi Parti’ye bırakması. Bir diğer sebep ise CHP Ardeşen Belediye Başkan Adayı Tahsin Bekir Yazıcı başta olmak üzere teşkilatının kendisini arayıp sormaması, tabiri caizse partiden soyutlanmak istenmesi olduğu iddia ediliyor.

Bu gelişmelere bağlı olarak CHP Ardeşen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Buçan’ın partisi CHP ile bağları koparma noktasına geldiği ve Ardeşen’den Bağımsız Belediye Başkan Adayı olacağı iddiaları siyasi arenada konuşulmaya başlanırken, Buçan’a başta akrabaları olmak üzere eş ve dostlarının da büyük desteği olacağı ifade edildi.

Buçan’ın yaşanan gelişmeler ve bağımsız adaylığı başvurusunda bulunup bulunmayacağı yönünde önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak : olay53.com

Editör: TE Bilisim