Bu anlamda 99. Yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Rize’nin Ardeşen ilçesinde bir dizi etkinlik tertip edildi.

Program kapsamında ilçe Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce çelenk sunuldu, Saygı duruşu ve İstiklal marşımız okundu. Çelenk sunumunun ardından program RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi kapalı salonunda devam etti.

“19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığınız istiklal mücadelesi, Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından biri olmuştur. Bu anlamlı günde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Emrah yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin, İlçe Protokolü, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmen, Öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


 

Ardeşen Kaymakamlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertip edilen 19 Mayıs kutlamaları, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması, hafta ile ilgili çeşitli yarışmalarda dereceye grenlere ödüllerinin verilmesi ve öğrencilerce hazırlanan gösterilerin sunumu ile son buldu.


 

Programa Ardeşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerince hazırlanan final gösterisi damga vurdu.


 

Programla ilgili Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin şunları kaydetti; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızın 99. Yılı kutlu olsun. Vatan toprağının düşman işgalinden kurtarılması için en önemli adımın atıldığı 19 Mayıs'ta Gençlik ve Spor Bayramının önemine dair yurt genelinde olduğu gibi, İlçemizde de çeşitli etkinlikler tertiplendi. İlçemizde yapılan kutlamalarda emeği geçen idarecilerimize, Mehteran Takımımıza, gösterilerde görev alan tüm öğretmen ve Öğrencilerimize, katılımlarından dolayı protokol üyelerimize, halkımıza, içinde bulunduğumuz hafta münasebetiyle yapılan çeşitli yarışmalarda ödül alan herkese ve özellikle programın başından sonuna kadar büyük emekleri olan Ardeşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin idarecilerine öğretmenlerine öğrencilerine ayrıca teşekkür ederim.”



Gençlere armağan olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Ardeşen’de düzenlenen programda Millî mücadelemizde hayatlarını kaybeden ve gazi olan tüm kahramanlarımız saygı ve rahmetle anıldı.















Projeler Tam Not Aldı Kalabalık, Coşku, Heyecan Salona Sığmadı Projeler Tam Not Aldı Kalabalık, Coşku, Heyecan Salona Sığmadı

Editör: TE Bilisim