15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bu Yıl Pandemi Tedbirleri Uygulanarak İcra Edilecek. Konuyla ilgili İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu İlçe Protokolüyle bir toplantı düzenledi.

Ardeşen’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamımız Ufuk Özen Alibeyoğlu başkanlığında yapılacak olan etkinlik ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.

Bu yıl özellikle pandemi gölgesinde kalan etkinliklerden biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Ardeşen’de yapılan toplantıda sosyal mesafe, maske ve dezenfektan konuları ele alındı.

Ardeşen Belediyesi önündeki meydanda yapılması düşünülen etkinlik içeriği şu başlıklardan oluşmakta:

15 Temmuz 2020 - çarşamba

Gündüz etkinlikleri

1) Din görevlilerimizce tüm şehitler için hatim okunup dua edilmesi.

2)Saat:13.00- düz mahalle yolu üzerinde şehit Muhammet Şeremet sesli kaya köyünde CanerKesimalve yurtsever köyünde Murat Bodur şehitlerimizin kabirlerinin ziyareti.

Akşam etkinlikleri

1) 15 Temmuz 2020 çarşamba günü saat:20.00 da pandemi tedbirleri alınarak belediye önündeki açık meydanda toplanılacak.

(yağmurlu ise meydana çadır kurulacak)

2) Demokrasi nöbeti uygulaması; ilçe protokol üyeleri, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, stk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılımıyla 50 şerli guruplar halinde dönüşümlü olarak sağlanması.

3) Ardeşen belediyesi önünde oluşturulacak slayt gösterisi, günün anlam ve önemine binayen konuşmalar, 15 Temmuz hatıra defterinin halk tarafından yazılması.

4) Belediye tarafından sıcak içecek ikramları.

5)İlçe müftülüğünce görevlendirilen din görevlilerimizce

Kuran-i kerim tilaveti ve dua okunması.

6) 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı 00.13'de tüm camilerden sela okunması.

7) Demokrasi nöbeti uygulamasında 50 şerli guruplar halinde dönüşümlü olarak 16 Temmuz sabah namazından önce okunacak sela ile bitirilecek.

8)Kapanış

İlçe Kaymakamlık binasına yapılan istişare toplantısına İlçe Kaymakamımız Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ön, İlçe Emniyet Müdürü Furkan Fatih Ersoy, İlçe jandarma Komutanı Teğmen Erdi Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar, İlçe Müftüsü Mehmet Genç, İlçe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mevlüt Altı ve Ardeşen Belediyesi Başkanı Basın Danışmanı Salih Navdar katıldı.

Editör: TE Bilisim