Geçtiğimiz ay Ardeşen'e gelerek Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi 'Yeni Müteşebbis Heyetinin' oluşturulması toplantısını yöneten Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın bu konuda çok tecrübeli bir isim olduğunu ifade ederek, "4 Yıldır Müteşebbis Heyetini Yenileyemiyorduk. Geçtiğimiz Ay Gerçekleştirilen OSB toplantısında Yeni Valimiz ve Yeni Belediye Yönetimi ile Birlikte Müteşşebbis Heyetimizi Oluşturduk. Yeni Valimiz daha önce görev yaptığı illerde yeni OSB'lerin kurulum çalışmalarında yer almış, tecrübeli bir isim. Belediye Başkanımız da son derece duyarlı ve ilgili. Bundan Sonraki Süreçte Artık Organize Sanayi Bölgesi İçin Bir Şeyler Yapmalıyız." dedi.

OHAL'DEN FAYDALANARAK OSB İÇİN ARAZİYİ ANLAŞARAK ALAMAZSAK, KAMULAŞTIRMA OLABİLİR.

Söz konusu toplantı da genel durum değerlendirmesi yaptık. Biz Ardeşen Ticaret ve Sanayi odası olarak iki seçenek üzerinde duruyoruz. Önceliğimiz OSB'nin kurulacağı bölgede özel mülkiyet/arazilerin mülk sahibi ile pazarlık usulü ile rıza yoluyla satın alınması. İkinci tercihimiz ise kamu yararı hasebi ile ülkemizdeki Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasından yararlanarak direk kamulaştırılması." dedi.

ARTIK Bİ KARAR VERMELİYİZ

Ardeşen OSB için 13 yıldır mücadele ettiklerini anımsatan Eksilmez, "OSB olacak mı? olmayacak mı? konusunda bir karara varmalıyız. Ardeşen TSO olarak uzun yıllar süren bu bilmecenin sona ermesini istiyoruz. Zira, söz konusu bölgede mağdur olan vatandaşlarımız var. Mal sahibi, tapu sahibi ancak OSB yüzünden alanı imara açamıyor, kendi arazisini kullanamıyor, tesis kuramıyor. Bir sonuca ulaşması lazım. Ya istimlak, ya kamulaştırma.

ARDEŞEN TSO OLARAK ÖNERDİĞİMİZ PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

Yıllardır Ardeşen'imizi ve bölgemizi ilgilendiren önemli projelerimiz ve proje önerilerimiz vardı. Bunlardan birisi Ardeşen için Doğalgaz, diğeri ise bölgemiz için bir Havaalanı. Nihayetinde geçtiğimiz aylarda ilk müjdeyi Belediye Başkanımız sayın Hakan Gültekin vermişti. Geçtiğimiz hafta da Rize'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayak bu müjdeyi yineledi. Havaalanı konusunda da zaten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Rize'ye gelerek bizzat temel atma törenini gerçekleştirdi. Bu önemli projelerin hayata geçmesinde katkısı olan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Bakanlarımız Hayati Yazıcı, Ahmet Arslan, Berat Albayrak'a, Milletvekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak'a, Eski Milletvekilimiz Nusret Bayraktara, Belediye Başkanımız Hakan Gültekin'e çok teşekkür ediyorum." dedi.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Eksilmez kendisine yöneltilen, 'Yeni Dönem de Ardeşen TSO Başkanlığına Yeniden Aday Olacak mısınız?' sorusuna yanıt vererek, "Şuan görevimizin başındayız ve son derece uyum içerisinde çalışıyoruz. Henüz seçim tarihleri dahi belli olmadı. Yolumuza devam ediyoruz, seçimi şuan düşünmüyoruz. Zamanı geldiğinde ise tüccar ve sanayicilerimizin takdiri yönünde bir karar mutlaka vereceğiz. Ama yeniden ifade ediyorum şuan yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Ömer Faruk Zenginal - Ardesen.com

Editör: TE Bilisim