SABRİ ASLIŞEN / ANKARA

Bundan böyle periyodik olarak her ayın ilk Cumartesi günü Saat 14.00 de Ankara'da yaşayan Ardeşen'li Kadınların; BAŞKENT ARDEŞEN KÜLTÜREVİN' de toplanmalarını uygun buldu.
Bu doğrultudaki ilk organizasyon 4 Şubat Cumartesi günü yapıldı.
Büyük ilgi gösteren Ardeşen'li kadınlar Kültürevlerini tıklım tıklım doldurdular. Farklı yaş guruplarında, farklı mesleklerde ve semtlerde oturan hemşehriler uzun uzun sohbet ettiler, özlem giderdiler ve hemşehrilik duygularını tazelediler. 
Toplantıyı düzenleyen Yönetim Kuruluna ve özellikle kadın yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiler.
Daha sonra,


Dernek Başkanı Ahmet Üstoğlu aşağıdaki kısa selamlama konuşmasını yaptı.

" Güler yüzünüzle içtenlikli yaşama sevincinizle Ardeşen Kültürevine renk ve ahenk kattınız. Anlam ve değer yüklediniz. 
Hep birlikte sahip olduğumuz bu özel mekânımızda bizleri, çocuklarımızı, kültürümüzü değerlerimizi geliştirecek, yaşamımıza sahip çıkmayı kolaylaştıracak her türlü etkinliği, sizlerle daha yoğun güç birliği yaparak çalışmaları sürdüreceğiz.
Yararlı görülen her türlü ve talep edilen her alanda kurs açmaya devam edeceğiz.
Dil, fen, resim, matematik, müzik, satranç, briç, fotoğrafçılık, tulum, horon vs. gibi kurslar açabilecek potansiyelimiz vardır. Sağlık, kültürel, tarihsel, kariyer gelişimi ve iletişim alanlarında seminer ve paneller düzenleyebiliriz. Yeter ki istekte bulununuz.


Ayrıca her türlü toplantılarınız ve organize etkinliğiniz için mekânımızdan faydalanabilirsiniz" diyerek katılım için teşekkür ederek sözlerini bitirdi.
Elmas Bayraktutan CAKIROĞLU ve Aybüke KABAOĞLU amaç doğrultusunda yaptıkları konuşmalardan sonra ikram sunumuna geçildi.
Bazı arkadaşlar katkılarıyla sunumu çeşitlendirdikleri için özel teşekkür edildi.
Gitar ezgileri, tulum ve horon figürleri coşkuyu mutluluğa dönüştürdü. 
Akşam saatlerine kadar süren bu keyifli zaman dilimi bir ay sonra tekrarlanması istemiyle son buldu.

SEMİNER SÖZÜ 
Öte yandan Ankara Ardeşen Kültür Evi Derneği  (ARDER)Başkanı Ahmet Üstoğlu’un davetleriyle hanımlar çayına iştirak eden Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Hasibe Tanju Aslışen,  ARDER Başkanı Üstoğlu’na okul öncesi dönem çocuklarında görülen davranış problemleri ve ailelere öneriler konulu seminer sözü verdi.

Editör: TE Bilisim