Hem maske takmadı, hem de virüs tehlikesine rağmen eldivensiz ürünlere dokunup satış yapmaya devam etti. Rize’nin Ardeşen ilçesinde salı günü sabah saatlerinde kurulan halk pazarında vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yaptığı görüldü. Pazara gelen vatandaşların maskeli alışveriş yapmaya devam ederken, tezgâh başında duran esnaf ise kuralı hiçe saydı; ne maske dinledi, ne de sosyal mesafe kuralına uymaya devam etti. Pazarcı esnafı Covid-19 virüs tehlikesine rağmen kuralları hiçe sayıp eldivensiz ürünlere dokunarak “ sebze ve meyveyi ” poşetleyerek satış yapmaya devam etti.

EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız. EKSİLMEZ: Ardeşen'in hizmetkarı, gençlerin abisi olacağız.

Hem Suçluydu Hem De Bahanesi Çoktu

Halk pazarında pazarında pazarcı esnafı; maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarını ihllal etti. Yetmedi eldivensiz ürünlere elleyerek poşetleyip vatandaşlara satış yapmaya devam etti. Alışveriş yapan vatandaşların pazarcı esnafın tedbir almaması konusunda uyardı:

“Maskeyi takmamanız ve eldivensiz ürünlere dokunarak satış yapmanız risk teşkil etmiyor mu? Sorusuna, esnafın verdiği cevap ise “ yok artık “ dedirtti. Esnaf risk taşımadığını ve maskenin zararlı olduğunu iddia ederek “ Bence risk yok ”  mesafede korumuyor, burada sadece maske takmakla olmaz” dedi.

Editör: TE Bilisim