Bugün Toplanan Ardeşen İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 25.02.2021 tarihli ve 2 sayılı Kararı ile, Covid-19 vakalarının yapılan tüm çalışmalara rağmen artış göstermesi üzerine salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla "Yeniyol Köyü genelinde, Şenyurt Köyü’nde 2 haneden oluşan ve Köprüköy Köyü’nde 2 haneden oluşan ilgili binalarda" 25.02.2021 tarihi saat 22.00’dan itibaren karantina uygulamasının başlatılmasına karar verildi.

Avni Kahya'dan Sevgi Evi Gönüllülerine Teşekkür Avni Kahya'dan Sevgi Evi Gönüllülerine Teşekkür

İLÇE UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI

Ardeşen İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Ekrem ÇEÇEN başkanlığında toplanılmıştır.

 İlçemizde Yeniyol, Şenyurt ve Köprüköy Köyleri’nde Covid-19 vakalarının yapılan tüm çalışmalara rağmen artış göstermesi üzerine salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla aşağıdaki kararların alınması uygun görülmüştür.

1-            Yeniyol Köyü genelinde, Şenyurt Köyü’nde 2 haneden oluşan ve Köprüköy Köyü’nde 2 haneden oluşan ilgili binalarda karantina uygulamasının başlatılmasına,

2-            Karantina tedbirinin 25.02.2021 tarihi saat 22.00’dan itibaren uygulanmasına,

3-            Belirtilen yerlerde giriş-çıkışlara izin verilmeyerek istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına,

4-            Alınan idari tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ve Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince işlem tesis edilmesine ayrıca konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oybirliği ile karar verilmiştir.              

DETAYLAR

Kısıtlamaya tabi köylerde kısıtlama sürecinde dışarıdan ziyaret vb. amaçlı hiç kimsenin giriş-çıkışına izin verilmeyecektir. Köyde yaşayıp dışarıda çalışmak durumunda olanlar kısıtlamanın 1. ve 5. günlerinde testleri yapılmak koşuluyla, işlerine devam etmelerine izin verilecektir. Ayrıca tarımsal faaliyetler pandemi kuralları çerçevesinde yürütülebilecektir.

 Apartman veya köylerde yaşayanlardan izolasyon sürecinde iken pozitif vaka olmuş ve bireysel karantinasını tamamlamış kişiler iş, okul vb. zorunlu aktivitelerine devam edebileceklerdir. Ayrıca pozitif vaka olmuş ve bireysel karantinasını tamamlamış çocuklar dışındakilerin okula gitmelerine kısıtlama süresince izin verilmeyecektir.

 İzolasyon süreci zarfında köye temel ihtiyaç maddeleri satıcısı dışında herhangi bir satıcı veya pazarlamacının girmesi yasak olup, mümkün mertebe bu hizmetlerin aynı kişilerce (ekmek dağıtımı vb.) yapılması sağlanarak ve bu kişilerin de testleri 5 gün arayla yapılacaktır. Kısıtlama devam ederse her 5 günde bir bu kişilerin testleri tekrar yenilenecektir.

 İzolasyon uygulanan köylerdeki pozitif ve temaslı aileler dışında kalan vatandaşlar her aileden sabit 1 kişinin ismini muhtara bildirmek koşuluyla haftanın 1 günü özel aracıyla en yakın alış-veriş noktasına giderek 3 saat içerisinde ihtiyaçlarını karşılaması için gidiş-dönüşüne izin verilecektir. Özel racı olmayan vatandaşların alış-veriş organizasyonu muhtarlarca organize edilecektir.

 İzolasyona tabi tutulan yerlerdeki aşı, takip, tedavi, kontrol vb. sağlıkla ilgili durumları olan kişiler bu durumlarını belgelemek şartıyla kısıtlamadan işlemin olduğu gün ve süre zarfınca muaf tutulacaklardır.

 Yürütülmesi zorunlu olan kamu hizmetleri (elektrik, su arıza vb. durumlarında) muhtarın bilgisi dahilinde kontrollü bir şekilde köye giriş-çıkış yapılarak gerçekleştirilecektir.

İzolasyon sürecinde hiçbir ailenin başka bir aileyle yüz yüze temas etmesine ve çocuklarının komşu akranlarıyla oyun vb. sebeplerle temas etmesine müsaade edilemeyecektir. Aynı hane dışındaki yakın akrabalar da bu kısıtlamaya tabidir.

 Apartman kısıtlamalarında da aynı kurallar geçerli olup, kısıtlama uygulanan binalarda apartman/site yöneticisinin kontrolünde her daireden 1 kişinin haftada 1 kez en yakındaki alış-veriş noktasından ihtiyaçlarını karşılamasına izin verilecektir. Ekmek vb. günlük ihtiyaçlar için apartman/site yöneticileri bu ihtiyaçların günlük dağıtımı için gerekli organizasyonu yapacaktır.

 Kısıtlama sürecinde sağlık ekipleri kontrol ve tarama faaliyetlerini düzenli olarak sürdüreceklerdir.

Editör: TE Bilisim