Ardeşen Çevre Platformu’ndan Açıklama: “Kafes Balıkçılığının Yeniden Gündeme Gelmesinden Endişe Ediyoruz”

Ardeşen’de yapılması planlanan; ancak Ardeşen Çevre Platformu’nun öncülüğünde ilçe kamuoyunun büyük kısmının karşı çıkmasıyla rafa kaldırılan Kafes Balıkçılığı’nın yeniden gündeme gelmesi endişesi ile platform üyeleri bir toplantı gerçekleştirdi.

Yüzme alanlarıyla ilgili Ardeşen Belediye Meclisi’nden alınan kararların tartışıldığı toplantıda, olası kafes balıkçılığı projesinin yeniden gündeme gelmesi değerlendirildi.

Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler Ardeşen’in geleceği için kabul edemeyeceğimiz her türlü projenin karşısında olacağımızı, ilçemize topyekûn fayda sağlayacak her adımda pozitif olarak var olup katkı sağlayacağımızı ifade ediyoruz. Son günlerde yüzme alanlarıyla ilgili Ardeşen Belediye Meclisi’nde alınan kararın daha önce istediğimiz gibi sonuçlanıp, sonrasında her nedense istemediğimiz şekilde seyretmesini endişe ile takip ediyoruz. Toplantı sonucunda platformun belirlediği bir heyetimiz Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ile görüşme kararı alınmıştır. Görüşmenin amacı, Ardeşen Belediye Başkanı Sayın Avni Kahya’dan Kafes Balıkçılığı projesine karşı, halkın yanında olduğu tavrını ve sözünü duymak olacaktır. Temsilcilerimiz ile birlikte yapılacak bir açıklama bu endişeleri bitirecektir."




 

Editör: TE Bilisim