Sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Ardeşen Belediyesinin hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tamamlandı. Fırtına Mahallesi’nde yapılan ve sokak hayvanlarına yönelik bölgenin tek ve örnek tesislerinden biri olan Ardeşen Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Evi’nde Sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve eğitim hizmetleri çok daha modern şartlarda yapılacak.

Kısa süre içinde Fırtına Mahallesi’ndeki yerinde faaliyete geçecek modern tesis, sokak hayvanlarının barınma, rehabilitasyon ve tedavi merkezi olacak.

SOKAK HAYVANLARINI KORUMA BİLİNCİ OLUŞTURULACAK

Tedavi binası, hasta bakım servisi, idari bina, ameliyathane ve poliklinik alanlarının bulunduğu kompleks bir çok yönüyle bölgede bir ilk olma özelliği taşıyacak. Yapımı tamamlanan merkezde, sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması, hastalıkları hakkında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılacak.

Tesisi ziyaretler eden vatandaşlara, sokak hayvanlarını sahiplendirilmesi ve koruma bilincinin kazandırılması için eğitim çalışmaları da yapılacak.

Ardeşen Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Modern Tesis

ÖRNEK BİR PROJE DAHA

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, sokak hayvanlarına sahip çıkma ve onlara daha uygun şartlarda yaşama imkanını sağlama adına başladıkları projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Her canlıya karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Başkan Kahya, "Burada sokak hayvanlarımızın bakımı ve tedavisi yapılacak. Onlar için çok daha güzel şartlarda yaşam alanları oluşturduk. Ardeşen’e yakışır bir tesise daha kavuştuk" diye konuştu. Yeni tesisin tamamlandığını ifade eden Başkan Kahya, "Bu modern kompleks ile örnek bir çalışmaya daha imza attık. Ardeşen’imize şimdiden hayırlı uğurlu olsun “ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim