Sübyan okulları Ardeşen ilçesinde de Belediyenin büyük katkılarıyla açılmaya başladı, Fatih ve Yeni caminde halı hazırda faal olan 4-6 yaş okul öncesi sübyan okullarına bugün de Medine camiinde yeni açılan okul öncesi kur’an Kursu açılışı yapıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin, İlçe Müftüsü Mustafa Koç, Ardeşen Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Denek Başkanı Hamit Yıldırtan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, Ardeşen Muhtarlar Dernek Başkanım Maksut Çırakoğlu ve Muhtarlar, Daire Müdürleri, Okul müdürleri, İmamlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi sırasıyla İlçe Müftürü Mustafa Koç, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin ve İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış gerçekleşti. 20 okul öncesi öğrencinin eğitim aldığı Sübyan okulu sabah saat 09.00 dan 14.30a kadar iki sınıf, bir mutfak, bir yemek salonu ve farklı aksesuar ve materyallerle dizayn edilmiş oyun bahçesinden oluşmakta.

Başkan Gültekin Sübyan Okulları için şöyle konuştu; “Her büyük iş atılacak olan ilk adımla başlar. İlk adım çok önemlidir bu anlamda Sübyan Okullarımızda yetişen 4-6 yaş gurubu çocuklarımız Bismillah demeyi öğrenerek eğitim hayatına ilk adımlarını burada atmaktalar. Belediyemiz ilçede Yeni cami, Medine cami ve Fatih caminde açtığı 3 ve Merkez camide başlattığı yeni Sübyan okulu inşaatıyla geleceğimizin mimarları olacak olan imanlı nesle Vatan, Bayrak ve Millet sevgisini Milli şuurla kazandırmaktadır. Biz Belediye olarak sadece alt ve üst yapı yapmıyoruz, enerjimizin 4’te 3’ünü eğitim başta olmak üzere sosyal projelerin hayat bulmasına harcıyoruz. Bu manada gelecek nesillerin dinini öğrenerek milli surla büyümeleri adına ilçemiz Fırtına Mahallesi Medine Camiinde 4-6 yaş okul öncesi Kur’an Kursumuzu hizmete açtık. 20 öğrenciye iki sınıf, bir yemekhane, bir mutfak ve oyun alanıyla hizmet verecek olan Okul öncesi Kur’an Kursumuzun açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayarak eşik eden başta İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz’a, İlçe Müftüsü Mustafa Koç’a, Ardeşen Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Denek Başkanı Hamit Yıldırtan’a, Belediye Başkan Yardımcılarım ve Meclis üyelerime, Ardeşen Muhtarlar Dernek Başkanım Maksut Çırakoğlu ve Muhtarlarımıza, Daire Müdürlerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim