AK Parti Ardeşen ilçesi 6. Olağan kongresi yapıldı. Kongreye tek liste ile gidildi.

Avni Kahya seçim sonrasında AK Parti Ardeşen İlçe Başkanlığı görevine devam etti. Kâhya, kısa bir süre önce eski başkan Sadık Bayraktar’ın ayrılmasından sonra genel merkez tarafından atanmıştı.

AK Parti’de kongre süreci devam ediyor. Rize’de ilçe kongrelerinin sonuna yaklaşılıyor. Ardeşen ilçe kongresi 5 Yıldız Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Avni Kahya, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongreye tek liste ile gidildi. Kısa bir süre önce genel merkez tarafından ilçe başkanlığı görevine getirilen Avni Kahya kongreye kadar bu görevini yürütmüş ve kongrede tek aday oldu. Kongre sonrasında yeniden AK Parti Ardeşen İlçe Başkanlığı görevine seçilen Avni Kâhya, kendisine bu görevi layık gören tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Kongrede konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kongrelerin yenilenme ve yeni bir heyecan getirdiğini, AK Parti'nin kongrelerle güçlendiğini söyledi. AK Parti kongrelerinde birlik ve beraberliğin ortaya çıktığını vurgulayan Bak, teşkilatlarını çok sevdiklerini dile getirdi. Bak, teşkilatın sevgi, kardeşlik ve aynı iş için birlikte yürümek anlamına geldiğini anlatarak, Rize ve ilçelerinde hem seçim çalışmalarında hem de daha sonrasında gördüğü birliktelik dolayısıyla parti yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilat üyelerinden, AK Parti'nin var olduğu süreci asla unutmamalarını istedi. Türkiye'de 2001'de siyasi partilere, siyaset kurumuna olan güvenin dibe vurduğunu ifade eden Yazıcı, "Siyasi kadroların gündemi farklı, milletin gündemi farklıydı. Siyaset ve siyateçiye güven yoktu ama aziz Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman ümitsizliği kendi kaderi olarak görüp kabullenmemiştir. Her fırsatta o ortamı, egemenlik hakkını kullanmak suretiyle bertaraf etmeyi başarabilmiş bir millettir." şeklinde konuştu.

Kongre sonrasında oluşan yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor…

 İLÇE YÖNETİM KURULU (ASİL)

1-Avni Kahya

2-Mehmet Zeki Kabaoğlu

3-Yakup Kenan Hatipoğlu

4-Numan Balcan

5-Mustafa Terzi

6-Recai Kartal

7-Nazım Kahya

8-Adem Uluşahin

9-Nuri Şeremet

10-Erdal Kaptan

11-Muhammet Navdar

12-Esra Şamlıoğlu

13-Mevlüt Kuyumcu

14-Hacer Biberoğlu

15-Sevinç Hacışahinoğlu

İLÇE YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1-Yusuf Öner

2-İsa Kıyıcı

3-Cemile Çırakoğlu

4-Ali Önçırak

5-Davut Yazıcı

6-Rıdvan Akcanca

7-Kazım Çankaya

8-Enis Aşık

Haber - Foto : Mustafa ÖZYANIK

Editör: TE Bilisim