Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ardeşen ve Çamlıhemşin Belediyelerinin ortak düzenlediği ve bu yıl 3.sü düzenlenen Ardeşen-Çamlıhemşin (Ayder) Bisiklet Yol Tırmanış Yarışı yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıldönümünde tertip edilen yarışların Ardeşen’den verilen startı Ayder yaylasında son bulurken, yarışa Yıldız Erkekler, Genç Erkekler, Büyük Erkekler, Bayanlar, Mastır 30 ve 45 + kategorilerinde 89 sporcu  yarıştı.

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(20).jpg

Düzenlenen yarışlara Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ardeşen Kaymakam Refiki ve Çamlıhemşin Kaymakamlığına Vekalet Eden Batuhan Taşgın, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ardeşen İlçe Müdürü Ali Osman Önçırak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Çamlıhemşin İlçe Müdürü Engin Albayrak, Ardeşen Muhtarlar Dernek Başkanı Maksut Çırakoğlu, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Yarışların startını veren Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasında sporun her dalına önem verdiklerini ve bu yönde etkinlikler düzenlediklerini belirterek, yıl içerisinde rafting, basketbol, bisiklet sporları gibi önemli organizasyonlar yaptıklarını ve bunlardan biri olan bisiklet yarışlarını da önümüzdeki yıllarda uluslararası düzeyde yapmak istediklerini ifade etti.

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(14).jpg

Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz ise; gelenek haline gelen şampiyonanın 3.sü düzenlenen Ardeşen’de farklı spor dallarının hayat bulduğunu ifade ederek, “Ardeşen adeta spor kendi halinde lokomotif bir şekilde çalışmakta. Bugün burada farklı kategorilerde yarışacak olan sporcularımıza öncelikle başarılar dilerken, gün itibariyle de herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutlarım.” diye konuştu.

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(7).jpg

Ardeşen Belediyesi önünde verilen startla birlikte Yıldız Erkekler (A) Kategorisinde 17, Yıldız Erkekler (B) Kategorisinde 11, Genç Erkekler Kategorisinde 11, Büyük Erkekler Kategorisinde 15, Bayanlar Kategorisinde 13, Mastır 30 + Kategorisinde 11, Mastır 45 + Kategorisinde 11 olmak üzere toplamda 89 sporcu bu yıl 3.sü düzenlenen ödüllü tırmanış yarışında ter döktü.

Dereceye girenlere ödülleri ise Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ardeşen Kaymakamlık Refiki ve Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Batuhan Taşgın, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa ile Ardeşen İlçe Müdürü Ali Osman Önçırak, ve Çamlıhemşin İlçe Müdürü Engin Albayrak tarafından verildi.

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(15).jpg

Gün sonunda alınan dereceler şöyle;

Büyük Erkekler

1.Emre Yavuz – Rize GSK

2.Gökhan Uzuntaş – Ferdi/ Bursa

3.Ömer Cumhur Boyraz – Osmaniye Gençlik Hiz. SK

4.Cengiz Güner – Carraro

5.Oğuzhan Genç – Giresun Lisesi Bisiklet SK

6.Ertuğrul Dağcı – Trakya Bisiklet

Genç Erkekler

1.Hasan Sevi- Konya GSK

Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Ardeşen’de Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Ardeşen’de

2.Emre Genç- Giresun Lisesi Bisiklet SK

3.Furkan Özaydın- Giresun Lisesi Bisiklet SK

4.Ersin Kara- Giresun Lisesi Bisiklet SK

5.Muhammet Al Uğuz-Konya GSK

6.Ahmet Törön-Konya GSK

Bayanlar

1.Ezgi Bayram-Yeşil Giresun Bisiklet Kulübü Derneği

2.Damla Nur Doma- Giresun Lisesi Bisiklet SK

3.Mehlika Elmacı- Yeşil Giresun Bisiklet Kulübü Derneği

4.Eda Konuk-Ferdi Eskişehir

5.Rahimenur Memiş- Yeşil Giresun Bisiklet Kulübü Derneği

6.Tuğba Usta- Trabzon GSK

Mastır 30 +

1.Serhat Erol- Giresun Lisesi Bisiklet SK

2.Mehmetcan Balcı- Ferdi

3.İlhan Gün- Trakya Bisiklet Spor Kulübü

4.Erdoğan Orhan- Ferdi

5.Behçet Usta- Trabzon Gençlik Kulübü

6.Adem Yavuz- Trabzon Gençlik Kulübü

Mastır 45+

1.Tarkan Kalaycıoğlu- Trabzon Gençlik Kulübü

2.Mustafa Taşyıldız- Trakya Bisiklet SK

3.Soner Çiçekoğlu- Yeşil Giresin SK

4.Mustafa Sadıkoğlu- Rize Bisiklet SK

5.Erkan Kuru-Arhavi GSK

6.Mümtaz Öztürk- Ferdi

Yıldız Erkekler (A)

1.Doğukan Abaza- Giresun Lisesi Bisiklet SK

2.Emirhan Bulu- Giresun Lisesi Bisiklet SK

3.Toygar Alihan Kemaloğlu- Giresun Lisesi Bisiklet SK

4.Ramazan Dağlı-Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

5.Hikmet Soydere- Giresun Lisesi Bisiklet SK

6.Bilal Berkay Akçay- Yeşli Giresun Belediye Spor

Yıldız Erkekler (B)

1.Emrah Şimşek- Çaykur Rize Spor Kulübü

2.Alpay Tosun- Giresun Gençlik SK

3.Emre Yula- Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

4.Halik Ege Kaya- Giresun Lisesi Bisiklet SK

5.Beşir Ersin Köksal- Giresun Gençlik SK

5.Sera Erdoğan- Giresun Gençlik SK

rizede-ayder-bisiklet-yol-yarisinin-kazananlari-belli-oldu.jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(13).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(1).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(2).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(3).jpg

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(4).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(5).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(6).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(9).jpg

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(10).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(11).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(12).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(13)-001.jpg

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(16).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(17).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(18).jpgardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(19).jpg

ardesen-camlihemsin-(ayder)-bisiklet-yol-tirmanis-yarisi-(22).jpg

Editör: TE Bilisim