Kitlelere ulaşmanın ve sesinizi duyurmanın en etkin yolu Radyo dünya dillerinin müzik ile vücut bulduğu bir platform olarak yaşantımızda önemli bir yer tutmakta. Bu bağlamda UNESCO tarafından bir iletişim aracı olarak radyonun önemine değinmek ve uluslararası radyo yayıncıları arasındaki etkileşimi artırmak için 13 Şubat Dünya Radyo Günü olarak ilan edilmiştir.

13 Şubat Dünya Radyo Günü Rize’nin Ardeşen İlçesinde de unutulmayarak Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı İsmail Kuyumcu, İlçe Emniyet Müdürü Furkan Fatih Ersoy ile birlikte İlçede bölgesel yayın yapan Vitamin FM, Gelişim FM ve Umut FM ziyaret etti.

Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu Ardeşen'e Sahilden Yeni Giriş Yolu

Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı İsmail Kuyumcu 13 Şubat Dünya Radyo Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı; “Radyo; günümüzde gezegenin nüfusunun %95’ine ulaşabilme yetisiyle, dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim araçlarındandır. Eğitimin, toplumsal tartışmanın, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı ve aynı şekilde, doğal afet zamanlarında bilginin hayati kaynağı olarak kullanılmaktadır. UNESCO tarafından bir iletişim aracı olarak radyonun önemine değinmek ve uluslararası radyo yayıncıları arasındaki etkileşimi artırmak için 13 Şubat Dünya Radyo Günü olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda her yıl 13 Şubat Dünya Radyo Günü farklı temalarla kutlanmaktadır.

Geniş kitlelere ulaşan en büyük iletişim aracı radyolar halkın sesi olmuştur. Yüzlerini görmediğimiz ve sadece sesleriyle onları tanıdığımız, her yerde, her zaman bir dost gibi bizimle birlikte olan ve her anımızda istediğimiz zaman yanımızda olan ve medyanın görünmeyen yüzleri olan radyolar yaşantımızın vazgeçilmezleridir. Radyo; tiyatrodan müziğe, haberden eğlenceye birçok alanda kültürel hayatımızın vazgeçilmezi olmuştur. İnanıyoruz ki radyolarımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da etik ilkelere bağlı, toplumsal değerlerimizin bilinciyle, tarafsız bir şekilde yayınlarına devam edecektir. Bu düşüncelerle Radyo yayıncılarımızın 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nü kutlar, bütün radyo çalışanlarına görevlerinde başarılar dileriz.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim