Ardeşen’in kurtuluş günü olarak kutlanan 10 Mart tarihi pandemi gölgesinde İlçe Kaymakamlık önündeki Atatürk Heykeline çelenk sunumuyla kutlandı.

Ardeşen Hükümet konağı önünde İlçe Kaymakamı Ekrem Çeçen ve Belediye Başkanı Avni Kahya tarafından çelenk sunumu yapılarak başlayan kutlama programı pendemi dolayısıyla kısa tutuldu.

Programda Belediye Başkanı Avni Kahya günün anlam ve önemine dair konuşma yaparak Ardeşen halkının kurtuluş gününü kutladı. Günün anlam ve önemine binaen konuşmaların ardından 10 Mart Ardeşen’in Kurtuluş günüyle ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle son buldu.

Programa İlçe Kaymakamı Ekrem Çeçen, Belediye Başkanı Avni Kahya, Daire Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, STK Temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Ardeşen’de Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Ardeşen’de

Günün anlam ve önemine ilişkin Belediye Başkanı Avni Kahya bir mesaj yayımladı.

Başkan Kahya Mesajında; “Bugün 10 Mart 2021 bundan tam 103 yıl önce Ardeşen'imizin üzerine çöken kara bulutların verilen cansiperane mücadele ile dağıtıldığı, esareti ve işgali bitirmek suretiyle aydınlık bir gelecek ve aydınlık bir Türkiye'nin temelinin atıldığı gündür.

Bütün dünyanın adeta yok etmek istediği ve esaret altında tutmak için büyük mücadele verdiği güçler karşısında esareti hiçbir zaman kabul etmeyen, istiklal ve bağımsızlığın anlamının ne kadar büyük olduğunu bilen ve bu uğurda canlarını seve seve veren bir ecdadın torunlarıyız.

Bu gün İlçemizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 10 Mart’ı şanlı Türk Bayrağımızın altında özgürce kutlayabiliyorsak; Bu Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Anafartalar ve Conk bayırı gibi nice cephede, kahramanlık destanı yazan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir.

Ülkemize göz diken ve onu parçalayarak egemenliği altına almak isteyen düşmanlar; dün vardı, bugün ve yarın da olacaktı. Buna karşı bize düşen yegâne görev ise; Atalarımızdan bize, bizden de yeni nesillere emanet olacak olan bu aziz vatanı iç ve dış düşmanlar, görünen ve görülmeyen tüm tehlikelere karşın korumaktır.

Sözlerime burada son verirken geçtiğimiz günlerde Bitlis’te Helikopter düşmesi sonucu şehit olan askerlerimiz başta olmakla birlikte, bu vatanın birliği ve bütünlüğünün korunmasında kaybettiğimiz vatan evlatlarını, şehitlerimizi ve bu güzel günü yaşamamıza vesile olan, milletimizin de makûs talihini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim