Ardeşen Fen Lisesi ile Ardeşen - Işıklı 60. Yıl Ortaokulunu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, idareci ve öğretmenlerin katılımıyla RENK Projesini değerlendirdi.

Vali Ersin Yazıcı, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar ile birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

Rize’de eğitimin kalitesinin artması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı, “Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında en büyük faktör eğitimdir. Bu nedenle sürekli olarak okullarımızı ziyaret ediyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbetler yapıyoruz. ”dedi. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında, milli, manevi ve insani değerlere sahip olarak yetişmelerinin de çok ama çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, “ Rize'de göreve başladığımda önem verdiğim en öncelikli konu eğitim olmuştur. Bu amaçla Rize’de eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik. ”dedi.
Rize Valisi Ersin Yazıcı Renk Projesini Ardeşen'de Değerlendirdi - 4

Vali Yazıcı konuşmasının devamında öğretmenlere ve öğrencilere hitaben: “Rize'de eğitimde bilimsel kalitenin artması için takım ruhu ile hareket edilmesi gerekiyor. Takım ruhu olmadan, bir okulda huzur, güven ve başarı ortamı oluşturulamaz. Her konuda olduğu gibi eğitim-öğretim konusunda da hedef belirlemelisiniz. Yüreğinizi işin içine koymadan yol alınmıyor. Onun için işinizi sevmezseniz kesinlikle verimli olamazsınız. Amacımız öğrencileri sadece bilgiyle donatmak değil, bir sınava, bir üst sınıfa veya bir üst okula hazırlamak değil,  ahlaklı, kişilikli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamaktır. Kitaplar, bir kez tanıştık mı, bir ömür dostumuzdur bizim artık. Diğer dostluklardan daha kalıcıdır. Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitap en iyi arkadaştır. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir.  Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız .” diye konuştu. 

Vali Ersin Yazıcı Ardeşen'de Renk Projesini Değerlendirdi !



Rize Valisi Ersin Yazıcı Renk Projesini Ardeşen'de Değerlendirdi - 6


Rize Valisi Ersin Yazıcı Renk Projesini Ardeşen'de Değerlendirdi - 7
Editör: TE Bilisim