AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Gelişim TV’de Turgay Terzibaş’ın sunmuş olduğu B Planı isimli programın konuğu oldu. Bayraktar bölge gündeminde bomba etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu.

  “ADAY DEĞİLİZ; AMA BİZE PARTİ “ABİ OLMA” GÖREVİNİ VERDİ”

Bayraktar, eski Bakan Hayati Yazıcı’nın ve kendisinin bu bölgede özellikle görevlendirilmesinin sıradan bir olay olmadığının altını çizerken “Biz abilik rolünü üstlenmek için ve muhtemel bazı fesatlıkların önüne geçilmesi için bu gölgede görevlendirildik. Bizler fesatların oyununu bozmak, Hasan Karal’ı bana, Hikmet Ayarı bana veya beni başkalarına gammazlamak isteyenlerin önüne geçebilmek için ağabeylik görevini üstlendik. Bu görevi üstlenmede birinci sırada ben, ikinci sırada Sayın Hayati Yazıcı’nın rolü büyük olmuştur” dedi.

“RİZE-ARTVİN HAVAALANI BÜYÜK BİR PROJEDİR”

Pazar’da yapılacak olan havaalanı çalışmalarında bugüne kadar hiç yapılmayan açıklamaları ile de gündemi belirleyen Bayraktar “Havaalanı büyük bir projedir. Sayın Başbakan’a bu projeyi sunduğumuzda bilinçli olarak negatif sorular sordu. Öğrenmek istediği, milletvekilleri arasındaki uyum ve donanımımızdı. Biz Ayder’de aile içi bir yemekte konuyu kendisine tam anlamıyla açıkladık. Teknik rapor istedi ve işte o an sayın hanımefendi Emine Hanım Sayın Başbakan’a dönüp “Tayyip Bey bu raporlardan sonra başka bir rapora gerek yok. Rize’ye havaalanı yapılmasının faydalı olacağına bende inanıyorum” diyerek bize destek çıkmışlardır.” dedi.

  “ARDEŞEN’E FAKÜLTEYİ, İLÇEDE ZENGİN OLMAMASI ENGELLİYOR”

Turgay Terzibaş’ın “Geçmiş olduğumuz seçim öncesi Ardeşen’e fakülte sözü verdiniz. Aradan yıllar geçti. Sadece kâğıt üzerinde bir fakülte var. Şimdi yine secim öncesi fakülte söylemleri yine gündemde” seklindeki soruya Bayraktar “Fakültelerin yapımını genelde sivil inisiyatif üstlenir. Ne yazık ki Ardeşen’de maalesef hayır sahibi zenginlerimiz yok. Mobeseyle ilgili aynı sorunu yaşadık. 500 bin TL’ye mal olacak Mobesenin 250 bin TL’sini Ardeşen’den toplayacaktık, oda olmadı. Onu da ben gönderdim. Bunları söylemekten utanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“HASAN KARAL’I ŞANSLI KILAN BİR DURUM VARDI”

Ardeşen Şehir Giriş Güzergâhına Bir Yenisi Eklendi Ardeşen Şehir Giriş Güzergâhına Bir Yenisi Eklendi

Milletvekilli aday belirlenmesi esnasında kendisinin isim tavsiyesinde bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya Bayraktar “Hayır kesinlikle isim zikretmedim. Ben genel bir projeksiyon çizdim. Ancak Rize’de 2 dönem üst üste milletvekilliği yapan bir isim olmamasının sıkıntılarını yasadık. Bu sıkıntı bilgi havuzunun oluşmamasıydı. Hasan Karal’ın şansı buydu” seklinde bir yorumda bulundu

 

“HARUN MERTOĞLU DANIŞTAY ÜYESİ OLABİLİR”

Terzibaş’ın, “23 aday dayı meydana çıktı mücadele etti. Siz dışarıdan aday getirdiniz. Bunun sebebi nedir?” seklindeki soruya ise Bayraktar “Tüm adaylarımız bizim için değerlidir. Bugün böyle bir denge kurulmuştur. Aday adaylarımızın başka yerlerde değerlendirilmesi muhtemeldir. Gayrı resmi olarak atıyorum. Örneğin Harun Mertoğlu Danıştay üyesi olabilir, sayın Mustafa Babal’ı zaten geçmişte bir üst kurula önermiştim” diyerek birlik ve beraberliklerinin altını çizdi.

“KENAN BIYIK EVİMİN BACALARINI SAYARAK SİYASET YAPTI”

Bayraktar Cumhuriyet Halk Parti Rize 1.sıra milletvekili adayı Bıyık’a yönelik “Geçmişte benim evimin 12 bacasını sayarak siyaset yaptı. O ev benim alın terimin karşılığıdır. Bana kendi köyünden bile oy alamayacak dedi. Ben kendi köyümden %90 oy aldım. Bununla yetinmeyip onun köyünde de oy aldım. Biz 3-0 la yetinmiyoruz. Bizim amacımız oransal bir artıştır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Kaynak: Gelişim TV

Editör: TE Bilisim