Yeşil ile mavinin ve eşsiz doğası ile tüm yeşil tonların bir arada olduğu fırtına vadisi, eşsiz bir güzellikte olmakla beraber aynı zaman da çok güzel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Özellikle Rize - Ardeşen’li gençlerin oluşturdukları, Furtonaşi Berepe (Fırtına’nın Çocukları) adlı grubun yapmış olduğu faaliyetler ve aktivitelerle, yöre kültürünü ve fırtına vadisini yaşatmaya çalışıyorlar.

Furtonaşi berepe, yöre kültürünü korumak ve yaşatmak adına kurulmuş, Fırtına vadisinde yaşayan gençlerin oluşturduğu bir topluluktur. Furtonaşi Berepe, özellikle sosyal medyada etkin bir kitleye sahip olmakla beraber, yapacakları etkinlikleri ve aktiviteleri sosyal medyadan duyurarak, OFFROAD, RAFTİNG,  FORMULAZ, VOLEYBOL, FUTBOL ve MÜZİK gibi organizasyonlara katılıyorlar.

Gençleri çevreci bir anlayış ile spora teşvik ediyorlar. Çevreciliği bir ilke olarak benimseyen Furtonaşi Berepe, Fırtına deresinde çöp toplama kampanyası, engeliler için kapak toplama faaliyetleri ve bütün festivallerde etkin bir rol üstleniyorlar.

Furtonaşi Berepe grubunun lideri, Serdar Fatih Kabaoğlu, özellikle yöre kültürünün kaybolmaması için çalıştıklarını ve unutulmaya yüz tutmuş olan kültürümüzü, dilimizi gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşadığımız bölgeyi daha yaşanabilir ve sosyal bir bölge olmasına katkıda bulunmaktır diyerek şöyle devam etti;

Bu yüzden de yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda gençlerden destek bekliyoruz. Yöre insanımız bu konuda duyarlı ve desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Onlara sonsuz teşekkürler ediyoruz. Daha yaşanabilir ve güzel bir Fırtına vadisi için, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bize olan desteklerinizi bekliyoruz diye, yörenin gençlerini gruba davet etti.

Haber / Hamza YENİLMEZ
Editör: TE Bilisim