Dokadak tarafından düzenlenen programa Ankara, Aydın, Yalova, İzmir, İzmit, Eskişehir,  Trabzon ve bölgeden  37 dağcı katılıyor,  Yusufeli olgunlar yaylasından yürüyüşe başlayacak olan dağcılar güneyden kuzeye kaçkar zirve yaptıktan sonra  kavrun yaylasına inecekler.


DOKADAK spor kulüp başkanı Dursun Ali Demiroğlu programla ilgili yaptığı açıklamada ;Bu yıl 8.si düzenlenen güneyden  kuzeye  Kaçkar zirve trans programının Erciyes'e tırmanırken düşerek hayatını kaybeden dağcı Ayşe Erdemin adına atfettik, tırmanışa katılan 37 dağcımıza bu manada teşekkür ediyorum, zirve programımız  Ardeşen merkezden araçlarla Yusufeli olgunlar yaylası, buradan yay intikalle güneyden kuzeye Kaçkar zirve ve son olarak kavrun yaylası olarak planlandı.


Kavrun yaylasına ulaştıktan sonra da araçlarla yeniden Ardeşen merkeze döneceğiz ve zirve programımızı tamamlamış olacağız dedi.



Ardeşen'den hareket eden dağcı kafilesi Yusufeli olgunlar yaylasına hareket etmeden önce Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci'yi de makamında  ziyaret ettiler.






Editör: TE Bilisim