Ardeşen’de kara kış yüzünü gösterirken, kar yağışı sonrasında en çok zorlananların başında araç sürücüleri geliyor. Kimi sürücü kışa hazırlıksız yakalanırken, bazı sürücüler ise dikkatsizliği nedeniyle kazaya sebebiyet veriyor.


Rize’nin Ardeşen İlçesi, Yeni Yol köyü mevkindeki Karadeniz sahil yolundaki buzlanma nedeniyle Hopa’dan Rize istikametine gitmekte olan, İzmir nüfusuna kayıtlı, Çetin Mertoğlu idaresindeki 34 GH 5092 plakalı TIR yolda makaslama yaptı. Yolun her ili tarafındaki demir ve beton bariyerlere çarparak durabilen Tır, yaklaşık olarak 1.5 saat yolun trafiğe kapanmasına neden olurken, 5. KM’lik kuyruk oluştu. Araç sürücüsü ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Bölge Trafik ekipleri ve vatandaşların müdahalesi ile yolu açmak için çalışma yürütülse de, aşırı buzlanma sonucu yol trafiğe açılamadı. Daha sonra kaza bölgesine çağrılan çekici tarafından TIR’ın dorse kısmı kaldırılarak yolun açılması sağlandı.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ!
Kaza sonucu yolda kalan bazı sürücü ve yolcular ise karayolları ekiplerine tuzlama yapmadıkları gerekçesi ile tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilisim