Alt Yapısı Biti Üstyapı Başladı Alt Yapısı Biti Üstyapı Başladı
Bu kapsamda Rize’nin Ardeşen ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Eksilmez, meclis başkanı Bülent Eskiçırak, işadamları, Sivil toplum örgüt temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda DOKA Proje Yönetim Birimi Uzmanı Oğuzhan Şatır programın bütçesi, başvuru koşulları be yöntemi ile bu teklif çağrısı kapsamında hazırlanabilecek proje konuları hakkında detaylı bilgiler verdi.

“Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı”nın resmi kurumlara yönelik olduğu açıklandı. Bu programın amacının bölgenin mimari dokusu göz önünde bulundurularak doğal, tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması, korunarak geliştirilmesi ve yöresel kimliğin ön planda olduğu sağlıklı ve düzenli bir çevrenin oluşturulması olduğu ve bütçesinin 15.000.000 TL olduğu belirtildi.

2015 yılı için planlanan diğer hibe desteği olan “Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Gelişitirilmesi Mali Destekler Programları”nın ise kar amacı güden ve turizm alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik olduğu açıklandı. Bu programın amacının ise yenilikçi turizm anlayışıyla turizmde çeşitliliğin, kalitenin ve konaklama sürelerinin olduğu ve bütçesinin 18.000.000 TL olduğu Belirtildi.

Program hakkında kapsamlı bilgiye ve başvuruda gerekli belge,form ve dokümanlara www.doka.org.tr internet adresinden ulaşılabilmektedir. Başvurular , 12 Haziran 2015 23:59’a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi(KAYS)’nden yapıldıktan sonra KAYS’tan alınan başvuru dosyası ekleriyle birlikte 19 Haziran 2015 (saat 17:00) tarihine kadar Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Gazipaşa Mahallesi, Nemlioğlu Sokak, Taksim Yokuşu, Vakıf İşhanı No :3 PK:61030, Trabzon adresinde elden kabul edilecektir.

Mevcut programlar da dahil, DOKA kurulduğu 2010 yılından günümüze kadar Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve karamacı güden özel sektör firmalarına mali destek programları kapsamında yaklaşık olarak 70 Milyon TL hibe desteği sağladı.

Editör: TE Bilisim