Geçtiğimiz yıllar içinde meydana gelen trafik kazasında bir sürücünün ve geçtiğimiz aylar içinde bir yayanın ölümü ile sonuçlanan trafik kazaları sonrası ilçe emniyet müdürlüğü Müftü mahallesi ve Barış mahallesi arasında düzenli radar uygulamasına başlamış idi bu doğrultuda 50 km hız sınırını açan 8 sürücüye 189 tl ile 391 tl arasında ceza-i işlem uygulanmıştı.

Radar uygulaması son aylarda yapılmaz iken şimdilerde araçların hızını kesmek için yetkililer hız kesim bariyerlerini karayolu üzerine uyguluyor, bunlardan ilki müftü mahallesi önüne diğeri de barış mahallesi giriş önüne uygulandı.


Eksilmez: Eğitim kurumlarına her daim desteğimiz sürecek Eksilmez: Eğitim kurumlarına her daim desteğimiz sürecek

Dilerseniz geçmişte bu güzergahta yaşanan üzücü trafik kazalarını hatırlayalım:

Ardeşen’den Işıklı köyü istikametine gitmekte olan Ali Paşa ATASEVEN yönetimindeki 53 FD 448 plakalı araç, Müftü Mahallesi girişinde, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu takla atı, sürücü hayatını kaybetti.


21 Ocak 2015 akşam saatlerinde, H.D yönetimindeki 53 FA 733 plakalı araç karşıdan karşıya geçmek isteyen Fatma Altıparmak’a isimli yaşlı kadına çarptı. Ağır yaralanan Fatma Altıparmak olay yerine gelen ambulanslarla Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, Altıparmak hayata mücadelesini kazanamayarak hayatını kaybetti.

 

Alınan bilgilere göre  Ardeşen ilçesinin Barış Mahallesinde öğrenci servisi olan 53 M 5104 plakalı araç önüne çıkan yayaya çarpmamak için yaptığı manevra ile Kaymakamlık lojmanı duvarına çarptı.Kaza sonucu şoför V.G. yaralanırken araçtaki öğrenciler hafif sıyrıklarla kazayı atlattı.

Bu kazalar sonrası güzergah olarak uzun bir koridor şeklinde olan ve hıza müsait olan bu alanda umarız yeni uygulamaya geçen hız kesici bariyerler etkin olur ve artık üzücü kaza haberleri yayımlamak zorunda kalmayız.

Gazeteci Yazar: Salih Navdar'ın Özel Haberi







Editör: TE Bilisim