Uzun süredir yapamadığımız geleneksel yemeğimize hazırlanırken her detayı tartışarak mükemmeli bulmaya çalıştık. Farklı bir mekânda,farklı konseptte hazırlanan gecemizde,Paylaço’muz balonları ile çocuklarımızı eğlendirirken aileleri içeridedaha rahat bir ortamda sohbet etme, eğlenme olanaklarını buldular.



Uzun süredir birbirlerini göremeyen ilçemizin güzide insanları, salon girişinde kurulan kokteyl bölümünde ÇAYKUR un sunduğu çay servisi ile Liva Pastanesinin sunduğu pasta ve limonata servisi ile yemek bitinceye kadar katılımcılar güzel sohbetler yapma olanağı buldular.

ÇAYKUR ve Liva Pastanesine gecemizde bu güzellikleri yaratmamıza koydukları katkı nedeni ile sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gecenin sürprizi yaşları 10-12 arasında değişen, televizyonlardan hayranlıkla izlediğimizKUZEYİN UŞAKLARI Halk oyunları ekibinin gösterisi, herkesin pür dikkat heyecanla izlemesi karşısında nasıl oluyorda bu yaşta çocuklarımız bunu başarabiliyor, azım olunca çocuklarımızın yapamayacakları şey yoktur dedirtiyordu. Ekip büyükler kadar çocuklarında ilgi odağı olmuş gösteri sonunda herkes fotoğraf çektirme kuyruğuna girmiş ardından ekiple birlikte Karadeniz oyunlarını hep birlikte oynamaya onlara ayak uydurmaya çalıştık.



Erdoğan Buçanoğlu’nunaçılış müziği ve bir abilik yaparak Erdal Bayrakoğlu Abidin Yerebakanla Yaptığı düet mükemmeldi.

İlçemizin Favorottisi diyebileceğimiz sanatçısıErdal Bayrakoğlu, ekibi ile sunduğu farklı dillerdeki müziği katılımcıların büyük beğenisini alırken özellikle Lazca olarak söylediği türkülerle herkesin oyuna durması coşkuyla Karadeniz oyunlarını oynamasını sağladı.

Kendisini dizilerden tanıdığımız ilçemizin sanat elçisi Abidin Yerebakan’ınmisafir olarak katıldığı gecemizde yaptığı şov izlenmeye değerdi

Gecemizde horon ekibimizi unutmamak gerekir. Tulum ustası ve hocası Özbay Demirciler Ekibi ili hem tulum çaldı hem horon oynattı hem de karşılamaları ile tüm katılımcıların horona durmasını sağlayarak hepimize yoruluncaya kadar horon oynattı.

Gecemize belediye başkanımız Hakan Gültekin ve kaymakamımız İlyas Memiş gecemize katılmak için Ardeşen’den gelmişler ve yaptıkları selamlama konuşmalarında geceye katılmalarındaki memnuniyetlerini belirtmeleri bizleri sevindirdi.

Gecede açılış konuşmasını yaparken Dernek başkanımızın tüm yönetim kurulumuzu çağırarak birlikte konuşmasını yapmasıda diğer ilçelerin dernek yöneticilerinin dikkatini çekmesine neden olmuştu!

Kültür Evimizin alınmasından sonra yapılan ilk yemek olması nedeni ile dernek başkanımız alımda maddi ve manevi olarak katkı koyan herkesin adlarını okuyarak teşekkür ederken hep birlikte kendilerini tek tek alkışladık.

Gecemizde bu dönemyönetim kurulumuzda görev almayan önceki dönemde mali sekreterliğimizi yapan Emekli banka müdürümüz Adem Aşık’a derneğimize verdiği katkılar ve özellikle konutumuzu alırken gösterdiği büyük katkıya teşekkür edilirken katkıları için hazırlanan plaketi yine evimizin alımında yardımlarını hiç esirgemeyen eski milletvekilimiz ve Dernek Başkanımız Mustafa Nazıkoğlu’dan aldı.



Rahatsızlığı nedeni ile bir süredir etkinliklerimize katılamayan Emekli Yarbay, derneğimizin kurucu üyesi olup ilk yönetimiz de görev alan Sami Eryılmaz’ı böyle bir gecede yanımızda görmek bizleri mutlu etmiş, sevindirmişti. 

Bir müddet Silivri de haksız yere tutuklu kalıp serbest bırakılan ve görevine dönen Albay Ahmet Hacıoğlu eşi Zeynep hanımla yemeğe katılmış, tıpkı bir önceki yemeğimizdeki gibi yine meslektaşı Sami Eryılmaz ile birlikte aynı masayı paylaşarak sohbet ettiler.

Liva pastanesi ailesi ailece katıldığı yemeğimize renk kattılar. Aile olarak derneğimizin kuruluşundan beri maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen aileye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gecemize ailece katılan bir başka iş damımız Temel Kahya, her zamanki neşesi esprileri ile çevresindekilere belki hayata hep güler yüzle bakın diyordu bize…

Eski milletvekilimiz Mustafa Nazıkoğlunun eşini dansa kaldırması işe biz buyuz dedirtiyordu…

Konuklarımız arasında Rize Dernekleri Federasyonu başkanı Metin Gültan ve iadeni ziyarette bulunan Fındıklılar Derneği başkanı İbrahim Kartal ve Yönetim Kurulu üyeleri de bulunmaktaydı. Katılımları için kendilerine teşekkür ederiz.

Bir teşekkür borcumuzda yemeğimize ailesi ile birlikte katılan Orhan Altekin’e var. Bize gecemizde Kuzeyin Uşakları gurubunu önerip katılımlarını sağladığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

Gecemize bir aydır hazırlanıyorduk ve geceye odaklanmıştık. Uzun çalışmamız da sona yaklaştık derken yine Karadenizlilere özgü bir durumla karşılaştık herkese defalarca mesaj çekmemize davetiyelerini almalarını istememize rağmen, ilk olarak bir etkinliğimizde yaklaşık 100 kişiye müsait değiliz demek zorunda kaldık. Son akşam gediğinde yemeği düzenlediğimiz işletmeye garanti katılım sayısını bildirmek zorunda olduğumuzdan 275 kişi olarak bildirdik.

Yemek sabahı bu sayı 300 e çıktı ve %10 opsiyonla 330 kişiyi getirebileceğimizi söyledik ancak öğleye doğru bu sayıyı aşacağımızı gördük ve yemek malzemesi henüz alınırken sayıyı 360 a çıkardık ve hemen mesaj çektik artık sayıyı artıramayacağımızı belirttik. İşte ne olduysa bundan sonra oldu.Sanki yerimiz var demiş gibi birçok kişi aramaya başladı ve 370 kişi ye ulaştığımızda tekrar işletme sahibini arama durumunda kaldık 360 kişinin üstüne çıkılamayacağını ve tüm malzemenin alınıp hazırlığın başlandığını öğrendik ve artık gelen talepleri kesin olarak geri çevirmeye başladık.

Bu süre içinde defalarca masa düzenini değiştirme durumunda kaldık. Herşey mükemmel olsun istemiş tüm masalara oturacakların isim listesini ve kimin hangi masaya oturacağını belirten listeleri hazırlamıştık ancak sayı arttıkça bu çalışmayı tekrarlamak durumunda kalarak bu çalışmaları yapan komisyon üyelerimiz geceye geç katılma durumunda kalmışlardı. Yönetim kurulu olarak gecemizin hazırlanmasında verdikleri katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.



Bu anlamlı geceye katılarak birlikteliğimize güç veren her aileye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Derneğimize maddi ve manevi olarak destek vererek güç katan tüm hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Son anda davetimize katılmak isteyip te geri çevirmek durumunda kaldığımız hemşerilerimizden özür diliyoruz. Yeni bir etkinliğimizde buluşmak dileklerimizle…

ARDEŞEN KÜLTÜR DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU
Editör: TE Bilisim