AK Parti Ardeşen Kurucu Üyelerinden Arife Gülbay Okutan İl Genel Meclisi Aday Adaylığını Geri Çekere Partisinden İstifa Etti. Ayrıca, Halen Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Olan ve Yeni Dönem de Belediye Meclisi İçin Yeniden Aday adayı Olan Ahmet Naci Okutan Meclis Üyeliğinden ve Partisinden İstifa Etti.

İstifa Sonrası Bir Açıklama Yapan Ahmet Bacı Okutan, 2014 yılı mahalli seçimleri nedeniyle İl Genel Meclis üyeliği aday adaylığı için Ak Parti’den adaylık başvurumu yaptığını hatırlatarak, “Başvurumdan belli bir süre geçtikten sonra, eski başkanımız Avni Kahya Bey, İl başkanından aldığı bilgi gereği, Başbakan’ın, Rize’ye mutlaka bir bayanın gönderilmesi hususunda kesin talimatının olduğunu, birkaç bayan arkadaşa teklif yapıldığını fakat kabul etmediklerini, Arife Gülbay Okutan’a da teklif yaptıklarını fakat kabul etmediklerini ancak benim O’nu ikna edebileceğimi, benim Rize için olan başvurumun da belediyeye çekilmesinin daha uygun olacağını bana teklif etmiş oldular. Başkanımızın çok ısrarlı olması ve söylediklerine güvenmem sonucu ben de Arife Hanım’ı ikna etmeye karar verdim. Sonuçta Arife Hanım’ı hiç istekli olmamasına rağmen ikna edip Rize için müracaatını sağlamış oldum.” Dedi.

ahmet naci okutanKIRILMA NOKTASI İLÇE DİVAN TOPLANTISI

Yeni İlçe Yönetim’i bu arada İl ve Belediye Meclis üyelikleri için listeyi hazırlayıp Rize teşkilatına sundu. Resmi olmamasına rağmen dışarıya sızdırılan bilgi istikametinde Arife Gülbay Okutan’ın da İl Genel Meclis üyeliği için oluşturulan üç kişilik listede bulunduğunu bu arada öğrenmiş olduk. Ancak İlçe Divan toplantısı sonrası sanki gizli bir el mevcut listeye el uzatarak bu listenin bozulmasını ve Arife Gülbay Okutan’ın liste dışı kalmasını sağlamış, yerine başka bir arkadaşı monte etmiştir!

TEŞKİLATLARIN DA BİR ONURU OLMALIDIR

Bütün bu kabul edilemez süreçte, zorla ikna ettiğimiz ve Rize’ye gönderilmesine, başka bir bayan olmadığı için kesin gözüyle baktığımız arkadaşımızın, olan bitenden hiçbir şekilde ne yazık ki haberi olmamıştır! Belki kendisiyle istişare edilseydi çözülebilmesi mümkün olacak bir durum, oldubittiye getirilmiş ve onur kırıcı sonucun oluşması kaçınılmaz olmuştur. Fakat asıl onur zedeleyici olan şey, İl tarafından İlçe teşkilatının bir hiç yerine sayılmış olmasıdır.

Görünürde bunu yapanın İl yönetimi gibi algılanması gerçekçi değildir. Çünkü ilçeden pas almadan Rize’nin böyle bir tasarrufta bulunması mümkün gözükmemektedir. Pasın kimler tarafından verilmiş olabileceği de üç aşağı beş yukarı belli gibidir. Dolayısıyla sorumluluğu Rize’ye atmaya çalışmak dürüstçe bir davranış değildir.

Bu süreçte İlçe Yönetimi’ni dik bir duruş sergileyememesi dışında suçlamam haksızlık olur. Onlar üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışmışlar ama ilçeden Rize’ye giden pasa da engel olamamışlardır. Görünen budur.

İL YÖNETİMİ BU SORULARA CEVAP VERMELİ

İl Başkanı Hikmet Ayar, İlçe Başkan’ımıza, Ardeşen yönetiminin sadece listeyi kendilerine sunmakla görevli olduğunu, adaylarla ilgili sadece görüş beyan edebileceklerini, ancak sıralamayı kendilerinin yapacağını ifade etmişler. Bu nedenle İlçe Yönetimi’nin sunduğu sıralı listenin dikkate alınmayacağını belirtmişler.

Yani İlçe Yönetimi’nin duruşunun dikkate alınmayacağı birinci ağızdan ifade edilmiş oldu.Üzülerek ifade etmeliyim ki, asla kabul edilmesi mümkün olmayan bu duruma, İlçe Yönetimi tepki vermeyerek, olan bitene boyun bükmüştür.

Çok açıktır ki İl Yönetimi’nin bu tavrı, işlenen vahim hatanın faturasının İlçe Yönetimi’ne çıkarılması riskini gidermeye yöneliktir. Ancak, aşağıdaki sorulara cevap verememeleri durumunda, bilmelidirler ki bu tasarrufun bir numaralı sorumlusu olmaktan kendilerini kurtaramazlar.

1- Bir bayanın Rize’ye gönderilmesi, Başbakan’ımızın kesin talimatı olmasına rağmen, ne olmuş da bu talimatını çiğneme cesareti gösterdiniz?

2- İlçe içinde aday olan insanları siz nereden tanıyor olacaksınız da sıralama yapacaksınız?

3- Madem sıralamayı siz yapacaksınız, neden adaylarla ilgili İlçe Yönetimi’nden görüş beyan etmelerini istiyorsunuz?

4- Eğer İlçe Yönetimi’nin adaylarla ilgili görüşleri dikkate alınacaksa, bundan sıralamayı İlçe Yönetimi’nin yaptığı anlamı çıkmaz mı?

5- Yoksa bu yeni tarz liste oluşturma anlayışı, tepkileri İl Yönetimi’ne yöneltmek için bir manevra mıydı?

6-  Başbakan’ımızın bayan kotası ile ilgili talimatını uygulamayacağınızı baştan söyleseydiniz de bu onur zedeleyici durum yaşanmasaydı olmaz mıydı?

BEN AK PARTİ’DEN DEĞİL, ARDEŞEN AK PARTİ TEŞKİLATINDAN KOPUYORUM

Öncelikle, Ak Parti’de yaklaşık beş yıl siyaset yapmama imkân veren İlçe Yönetimi’ne, birlikte çalıştığımız Belediye başkanımız Mümtaz Sinan Bey’e ve bize desteklerini esirgemeyen saygıdeğer Ardeşen halkına teşekkür ediyorum.

Yaklaşık beş yıl süren Belediye Meclis Üyeliği görevimi, belli ilkeleri ve hassasiyetleri gözeterek yapmaya çalıştım. Her şeye rağmen hatalarımız mutlaka olmuştur. Aldığımız kararlar sonucu bize darılan insanlar olmuşsa, kendilerine farkında olmadan yanlış yapabilmişsek, beni affetmelerini istiyorum.

Ancak geldiğimiz nokta itibariyle, hassasiyetlerimizi gözetebilme imkânımız zorlaşmıştır. İnsanların haysiyetiyle oynanan ve yukarıda kısaca özetlediğim bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir.

İsteyerek girdiğim siyaset sahnesinden, üzüntümü içime akıtarak ayrılmayı hiç istemezdim. Ancak yolun sonuna geldiğimizi görüyorum ve bugün itibariyle, hem Ak Parti’den hem de Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa ediyorum.

Ancak şunun da bilinmesini istiyorum. Ben Başbakan’ımızın bu güzel ülkemize yaptığı hizmetleri şükran ve takdirle yâd ediyor, bu hizmet anlayışı devam ettiği sürece O’nu hem sevmeye hem de bir birey olarak desteklemeye devam edeceğimi ifade etmek istiyorum.

Başbakan’ımızın arkasına saklanarak, omurgasız bir şekilde siyaset yaptıklarını sananlar, bir gün duvara tosladıklarında, gerçeklerle yüzleştiklerini umarım anlamış olacaklardır.

Hiç arzu etmediğim halde beni bu istifa sürecine itenler umuyorum ki yaptıkları yanlışın farkına varırlar. Varırlar da bizden sonra omurgalı siyaset yapmak isteyen insanların önünü açmış olurlar!

Saygıdeğer Ardeşen halkına arz olunur.

AHMET NACİ OKUTAN

Editör: TE Bilisim