GES'in temiz enerji olması sebebi ile çevreye zararlı duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon gibi etkilerinin olmayışı; Güneş enerji sistemi çevreci ve maliyeti düşük bir sistem olarak öne çıkmakta.


 

Yatırım maliyetinin düşük olması ve yüksek verim elde edilen bir enerji türü olması sebebi ile tercih edilen GES ile ilgili Ardeşen Belediyesinin başlattığı çalışmalar doğrultusunda Ankara'dan gelen İnşaat ve Geliştirme Müdürü Ender Duman İlçede incelemelerde bulundu.



Enerji ihtiyacı olan her yerde güneş enerjisi sistemleri kurulabilir. Diyen Duman; "Çatı gibi boş alanların işlev kazanarak enerji kaynağı olarak kullanılması ve bu alanlardan enerji üretimi sağlanması ülkemizde çok yaygın. Modüler yapısı sayesinde montajı oldukça kolaydır. Bu sistem ekonomik olarak dışa bağımlılığı azaltarak doğal kaynaklardan elde edilen gelirin artmasına olanak sağlar.

Öte yandan; Güneş enerjisi sistemlerinin bakım maliyetleri oldukça azdır.

Kendi elektriğinizi üreterek elektrik faturasından tasarruf yapmanızı ve kazanç elde etmenizi sağlar."Diye konuştu.

 

Ardeşen'de kurulacak olan GES için Belediye Başkanı Avni Kahya Şunları Kaydetti; "İlçemize maliyetsiz, doğal kaynaklardan enerji sağlama adına GES (Güneş Enerji Sistemi) Projemizin uygulanması yönünde Ankara'dan gelen İnşaat ve Geliştirme Müdürü Ender Duman beyle eski çöp, yeni rekreasyon alanında incelemelerde bulunduk.  Seçim vaatlerimizden ve İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan çöp alanının yeniden doğaya kazandırarak yeni projemizi uygulama adına saha çalışmamızı tamamladık." Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim